Aко сте човек, на който му се налага да пътува често има голяма вероятност да използват активно Google Translate. Това е една от най-добрите услуги за превод на чужд език и е предпочитан избор за милиони собственици на смартфони с Android. Всеки от нас разполага с възможността предварително да изтегли картите, от които се нуждае и така да си спести излишни разходи за мобилен интернет. Припомняме ви, че офлайн режима на Google Translate вече поддържа 59 различни езика

 

За да изтеглите необходимите файлове и да използвате услугата дори когато нямате обхват или достъп до интернет от смартфон с Android е максимално опростена задача. Ето какви стъпки да следвате, ако искате да използвате тази интересна функционалност на мобилното приложение, според MakeUseOf. Имайте предвид, че трябва да повторите стъпките за всеки един език, който планирате да използвате за превод да думи и фрази, когато сте офлайн.

 

1. Oтворете Google Translate приложението на смартфона. 

2. Кликнете върху имената на езиците в горния ъгъл. 

 

 

3. Ако не откривате желания от вас език изберете менюто с настройки. 

4. Всеки един език, който може да се изтегли има специална икона със стрелкичка.

 

 

5. Google Translate ще ви информира какъв размер е папката с файлове за всеки език. като обикновено тази стойност не надхвърля 45MB.

6. След като изберете желания от вас език натиснете бутона "Download".

 

 

След като свършите работа или се приберете от своето пътуване можете много бързо да изтриете картите, които сте изтеглили от смартфона. За целтра отворете менюто с езици в Google Translate и натиснете отмеката в квадратчето до всеки един от тях. Трябва да потвърдите решението си, за да премахнете напълно файловете, които искате. Можете да го напраите като кликнете върху Menu и Offline Translations. 

 

 

Oще от Digital: Пет полезни функции в Google Translate, които е добре да пробвате