Kindle е фантастична платформа за любителите на книги, дори ако те предпочитат физически копия. За около $ 100, можете да получите устройство, което ви позволява да четете дори на тъмно, може да закупувате книги мигновено, а батерията му трае седмици с едно зареждане.

 

Полезно: 9 полезни трика за Amazon Kindle, които може би не знаете

 

Въпреки че има няколко Kindle модели, от които може да избирате, може би не искате да си купувате още едно устройство. Тогава може би ще се зарадвате да разберете, че Amazon предлага безплатно Kindle приложение за Windows и Mac, което ви позволява да четете директно от вашия компютър. От makeuseof ще ни приведат през процеса на използване на този софтуер и ще ни покажат как може да намираме безплатни книги.

1. Изтеглете Kindle App и се логнете

Инсталирайте безплатното копие на приложението за Windows или Mac. Ако предпочитате може да използвате приложенията за Android или iOS. След като е инсталирано приложението, отворете файла и изчакайте да се зареди.

 

След това ще трябва да въведете идентификационните данни на Amazon профила си. Ако все още нямате профил в Amazon, направете си. Имайте предвид, че ако използвате двуфакторна автентикация, приложението няма да ви позволи да влезете в профила си и ще иска отново и отново да въвеждате кода, който виждате. За да поправите това, въведете паролата си заедно с кода за удостоверяване който виждате в момента в полето за парола.

2. Намиране на безплатни книги

Ако притежавате вече някакви книги в Amazon ще ги откриете в „All“ секцията на вашата библиотека. Когато искате да започнете да четете някоя, кликнете два пъти върху нея, за да я отворите. Можете също така да кликнете с десния бутон върху книга и да изберете „Download“, за да я запишете във вашето устройство за четене офлайн.

 

Ако не разполагате с никакви книги и искате да потърсите такива, кликнете върху линка Kindle Store в горния десен ъгъл на прозореца, за да отворите Kindle витрината с книги във вашия браузър по подразбиране. Amazon събира най-популярните книги в няколко категории. Ако искате да стесните търсенето си, изберете категория, като Computers & Technology, от лявата страна на началната страница. Превъртете надолу и намерете опцията „Sort by”. Променете я от „Featured“ на „Price“ и след това променете стойността от „Low“ на „High“, за да се покажат всички безплатни книги в този жанр.

 

След като си харесате книга, натиснете „Buy now with 1-Click“. Ако имате няколко устройства, можете да изберете на кое от тях тя да бъде изпратена и книгата веднага трябва да се появи в Library на приложението Kindle app. Може да се наложи да кликнете върху Refresh бутона до Library ако все още не виждате книгата.

 

Amazon признават, че безплатни книги не са със същото високо качество като платените, така че не се изненадвайте, ако форматирането изглежда малко разочароващо.

3. Насладете се на новата си книга

Кликнете два пъти върху новата книга в Library, за да я отворите. Интерфейсът е подобен на PDF четец, с няколко комбинации, които да ви помогнат да персонализирате изгледа. Използвайте лявата и дясна стрелка за да се придвижвате между страниците, и кликнете върху Full Screen бутона, за да максимизирате екрана за четене.

 

Text Options бутона ви позволява да коригирате шрифта, размера на шрифта, броя на думите на един ред, яркост и цвят. Ако предпочитате текста да е в две колони, кликнете върху бутона „Columns“. Go to пък ви позволява да преминете директно към конкретна страница. Можете да маркирате една страница за по-късно, като натиснете бутона Bookmark в горния десен ъгъл.
 

Вижте откъде да изтеглим безплатни електронни книги