Търсите отговор на въпроса: как да получите достъп до игри, които са заключени за вашия регион? Процесът може да изглежда труден на пръв поглед, но реално всеки може да се справи с малко напътствия.

Има няколко стъпки, които трябва да изпълните. Кои са те ще разберете от информацията на Android Headlines.

Стъпка 1: Настройте нов акаунт в Gmail за страната, в която играта е достъпна

 

Отидете на Gmail.com и кликнете върху „Create New Account“. Причината, поради която искате нов акаунт е, че трябва да промените държавата си в Google Play. Позволено е да правите това само веднъж годишно. Така че, ако го направите в основния си акаунт, той ще бъде заключен към държавата, която сте избрали за цяла година.

Стъпка 2: Изтеглете VPN приложение със сървъри за страната, от която се нуждаете

 

 

След като акаунтът е настроен, следващата ви стъпка е да изтеглите VPN, като NordVPN или Tunnelbear. Първо се уверете, че избраното от вас VPN приложение има сървъри за страната където играта, която се опитвате да инсталирате е достъпна.

Тази стъпка може да бъде малко досадна, защото за да разберете кой VPN ви трябва, първо трябва да разберете къде играта е стартирала. В повечето случаи ще можете да разберете това с търсене с Google.

След като разберете страната на издаване, намерете VPN, който има сървъри в тази страна. Инсталирайте VPN, стартирайте го и преминете през какъвто процес на настройка е необходимо за това приложение.
След което, се свържете със сървъра, от който се нуждаете.

Стъпка 3: Добавете новия Gmail акаунт към Android устройството си

Отворете настройките на телефона си, след това превъртете и потърсете Аccounts. Докоснете надписа и после Add New Account. Изберете Google, след което влезте с информацията от новия акаунт, който току-що сте създали.

Стъпка 4: Променете държавата си в Google Play, за да съответства на избрания от вас VPN сървър

 

 

Отворете Google Play, изберете новия Gmail акаунт, който току-що създадохте и след това добавете устройството. Отворете менюто, което се приплъзва вляво, след което докоснете Account. В долната част трябва да видите информацията за вашата държава.

Докоснете страната и я променете на тази, от която се нуждаете. Но не забравяйте, че можете да правите това само на всеки 12 месеца, така че не забравяйте да изберете правилния акаунт.

След като промените държавата, върнете се на главната страница на Play Store и потърсете желаната от вас игра. След това я инсталирайте и вече можете да ѝ се насладите.

Как да играете изтеглените от вас Android игри, които са блокирани за вашия регион?

В повечето случаи трябва да можете да играете играта без проблеми. Това означава, че трябва да можете да свържете играта с нормалния си основен акаунт в Google и да не сте свързани със сървър в страната, в която играта е стартирала.

Това обаче не винаги е така. Може да се наложи да останете свързани със сървъра на тази страна, докато играете. Вероятно няма да се сблъскате с този проблем често, но може да се случи. Така че имайте го предвид.
Като цяло, след като играта се инсталира правилно от Play Store, можете просто да я стартирате в локалната си WiFi или мобилна връзка за данни и да играете с основния си Google акаунт.

 

Вижте как да получите достъп до блокирано съдържание във вашия регион за Android