Популярността на TikTok продължава да расте и все повече хора започват да използват видеоплатформата активно. А това означава много повече съдържание за гледане. Затова възможността да се изтеглят клипове от TikTok за по-късно гледане е доста удобна.

 

Това може да се направи както на телефон, така и на компютър. MakeUseOf показва лесни начини за теглене на клипове от TikTok. Те са удобни, тъй като позволяват да гледаме клиповете дори и когато няма интернет и те винаги да са под ръка.

 

Любопитно: Създателите на ТikTok представиха собствен смартфон

 

Правилата на TikTok също позволяват теглене на клиповете. Все пак, добре е човек да се съобразява и с личното пространство на другите хора и да не споделя клиповете без разрешение.

 

Как да теглим клипове от смартфон с Android или iOS

Приложението на TikTok за Android и iOS разполага с вграден бутон за теглене на клипове. Трябва да се влезе в приложението и в потребителския профил, тъй като функцията за теглене е достъпна само за регистрирани потребители.

 

Любопитно: Създателите на TikTok разработвaт конкурент на Apple Music и Spotify

 

След това се отваря клипът, който искаме да изтеглим. Избираме бутона Share от менюто в долния десен ъгъл. Избираме Save Video. Приложението ще започне да тегли клипа във вътрешната памет на телефона. То се добвавя в галерията и може да се гледа неограничен брой пъти.

 

Как да се тегли TikTok видео като GIF

Приложението на TikTok Позволява да се изтеглят клиповете и като GIF анимации. Опцията е достъпна от същото меню Share, но се избира Share as GIF в дясната част. Функцията позволята и да се избере коя част от клипа да бъде запаметена като GIF.

 

Ако тази опция и опцията за изтегляне на клипа липсват, то авторът на видеото го е направил „частно“, т.е. достъпно само за хората, които го следват. При това положение може да се запише клип само чрез записване на самия екран. При iOS това става от Settings > Control Center >Customize Control > More Controls > Screen Recording. За Android трябва да се изтегли допълнително приложение.

 

Подобно действие обаче ще е нарушение на желанието на потребителя клипът му да не бъде изтеглян. Всеки потребител може да забрани тегленето, като отвори TikTok, влезе в профила си и избере Settings > Privacy and Safety и изключи опцията Allow Download.

 

Как да се изтегли TikTok видео на компютър

В сайта на TikTok няма опция за теглене. Затова трябва да се използва допълнителна услуга.

 

TikTok Videos Downloader

Това е удобен сайт, който позволява да се изтегля клип от TikTok в оригиналната му резолюция. Нужен е единствено линкът към клипа от сайта на TikTok.

 

Той се копира в сайта на услугата и се кликва Download. Има вариант да се изтегли както клипа, така и само аудиото в МР3 формат.

 

Instant Google Chrome Extention

Тази добавка за Chrome позволява директно теглене на клиповете с натискането на един бутон. След като добавката се инсталира, се отваря сайтът на TikTok. От него се избира клипът, който искаме да изтеглим.

 

В горния десен ъгъл на Chrome ще има нов бутон. Натиска се този бутон Instant и това запазва адреса към клипа. Кликваме отново върху бутона, но този път с десенбутон на мишката и избираме Options. Ще се появи меню с всички запаметени клипове в TikTok и Instagram. От тук можем да изтеглим всеки клип, като задържим мишката над неговата икона и кликнем бутона с оранжева стрелка.

 

От опциите на Instant може да се активира опция и за автоматично теглене на клиповете в компютъра. Така, всеки път, когато потребителят кликне бутона Instant веднъж, клипът веднага ще се изтегля. Instant се предлага само за Chrome. Алтернатива за Firefox е TikTok Downloader.

 

Още от Digital: Приложението TikTok вече е изтеглено над 1.5 млрд. пъти