Google работят от години над нова операционна система с името Fuchsia OS. Този проект е доста амбициозен и представлява бъдещето на софтуерните технологии. В дългосрочен план новата платформа може да се превърне в заместител на Android и Chrome OS. Разработчиците вече имат достъп до първите версии на Fuchsia OS и обратната връзка с тях ще бъде ключова за развитието на софтуера.

Операционната система е с отворен код и е базирана на Linux, като тази специфика се очаква да ускори разработката. Някои собствениците на Nest Hub също могат да изпробват начина, по който работи софтуера. Aко сте любопитни да разберете как изглежда и как работи Fuchsia OS e добре да знаете за интересна нова инициатива.

Независими разработчици стартираха Dahlia OS, чиято цел е да осигури достъп до ключови компоненти от новата платформа на Google. Вече е създаден и емулатор за стартиране на операционната система на компютъра, който се казва Portable Fuchsia Emulator или Flmage, съобщава AndroidHeadlines.

 

 

Голямото предимство на eмулатора е, че няма да предизвика проблеми с работата на вашето устройство. Flmage е създаден да работи в допълнение към софтуера, който вече използвате. На този етап е необходимо да използвате дистрибуция на Linux, за да се възползвате от Dahlia OS.

Останалите изисквания включват оперативна памет от поне 8GB RAM, както и процесор на Intel произведен след 2010г. Актуализирани графични драйвери и Ubuntu 20.04 са необходими за стартиране на емулатора. Засега няма данни дали се работи над версия за други операционни системи.

Ако проявите повече търпение вероятно Google ще предложат скоро още по-удобен начин да тествате Fuchsia OS на своето устройство.

 

Oще от Digital: Google Fuchsia OS вече е достъпна за външни разработчици