Възможността да си купите билет за пътуване в Космоса обикновено е налична единствено за правителства, големи корпорации или бизнесмени, които имат сериозни финансови средства. Все пак NASA продължават да търсят начини как да ангажират обикновените потребители в своите бъдещи проекти и мисии, над които нейните учени работят. Представителите на космическата агенция сега стартираха интересна инициатива, с която приемат заявления от всички, които искат да изпратят своите имена на „червената“ планета, съобщава Gizmag.

 

Идеята предвижда те да бъдат записани на микропроцесор, който ще бъде качен на борда на космическия роувър InSight Mars, който се очаква да бъде изстрелян към Марс през следващата година. Въпросното съоръжение разполага с роботизирана ръка, с която може да използва своите инструменти, за да изследва в детайли повърхността на планетата. Една от основните цели на InSight Mars е да изследва интересните скалисти структури, които се намират на Марс, като ако всичко върви по план той ще бъде изстрелян през март 2016г.

 

Ако идеята да пратите своето име на планетата ви привлича единственото, което трябва да направите е да предоставите освен него точен адрес, пощенски код, както и актуален имейл. Трябва да отбележим, че регистрацията също така ще ви осигури достъп за бъдещи подобни предложения на космическата агенция, но трябва да побързате, тъй като тя ще е активна до 8 септември. В заключение ще отбележим, че формата, която трябва да попълните, за да участвате в този проект на NASA можете да откриете на този линк.

 

 

Вижте NASA откриха за първи път органични молекули на Марс