WhatsApp е едно от най-популярните мобилни приложения за комуникация за смартфони, което се използва от милиони потребители всеки ден. Ако и вие работите с него вероятно сте останали изненади от системата за компресиране на снимки. Всеки път, когато изпращате изображения неговия размер се намалява значително, което в много случаи може да повлияе негативно на качеството. Това се случва автоматично от алгоритмите на мобилното приложение.

 

Все пак има лесен начин как да се справите със ситуацията без да се налага да използвате друг софтуер, информира AndroidPit. Целият процес е свързан с промяна на разширението на снимките, които искате да изпратите. Първата стъпка е да изтеглите файлов мениджър на смартфона и да потърсите с него папките с изображения, които ще споделите в WhatsApp. След това променете разширението им на ".doc" и ги изпратете до желания от вас контакт в приложението.

 

 

Добре е да знаете, че получателя на снимките ще трябва да направи обратното и да промени разширението им, но този път от ".doc" на ".jpg". Собствениците на устройства с iOS могат да постигнат същия ефект с всеки файл, който съхраняват в своя iCloud акаунт или вградената памет. За целта е нужно да използват "Files" приложението и по същия начин да изпратят снимката като документ в WhatsApp. Това е най-бързия начин да се справите с компресирането на снимките.

 

 

Още от Digital: Как да инсталираме WhatsApp на компютър с Windows или macOS