Гледането на мултимедия и видео съдържание е предпочитан начин за забавление на милиони собственици на смартфони. Ако използвате често устройството си в портретен режим вероятно сте изпадали в ситуацията, когато се опитвате да го обърнете, за да включите Full Screen режим. Това изисква не само промяна на ориентацията на смартфона, но също така кликването на бутона за активация на видео излъчването на цял екран.

Добрата новина е, че има много по-бърз и удобен начин да го направите, благодарение на поддръжка за жестови команди, която предлага приложението на YouTube. Tака например може просто да плъзнете пръста си нагоре за активиране на режима на цял екран. В същото време обратно движение ще върне обратно портретната ориентация, информира TheVerge.

Функцията е налична за устройствата с Android от известно време, но доста потребители не знаят за тази интеграция, което е причината да не работят с нея толкова често.

 

 

Имайте предвид, че че жестовете работят при плъзгане на пръста върху екрана, за да възпроизведат видеото в цял екран. Това означава, че няма да се притеснявате, че ще го объркате с движението за излизане от приложения, както от iOS, така и от Android.

Oпцията също така има едно очевидно ограничени, а именно, че екрана се завърта само в една посока. Когато искате да държите смартфона с лявата страна нагоре не е възможно да използвате функцията, освен ако не изключите портретното заключване.

При всички положения този метод е по-полезно и удобно решение от традиционният начин за стартиране на видео на цял екран.

 

Oще от Digital: YouTube ще позволи да споделяме части от видео клиповете онлайн