Мобилните устройства са винаги на една ръка разстояние, когато ни потрябват. Това позволява да комуникираме дори с хора на другия край на планетата и винаги да имаме достъп до полезна информация. Повечето потребители на смартфони използват голям брой приложения за комуникация и забавление.

Получаването на уведомления на началния екран е удобен начин да разбирате веднага какво се случва, както и бързо да отговаряте на входящи съобщения. В определени ситуации твърде много нотификации могат да са объркващи. Така може не само да не откривате какво искате, но и случайно да премахнете непрочетено уведомление.

Аndroid предлага впечатляващо разнообразие от инструменти, с които да управлявате и блокирате нотификациите от приложенията. Ако отделите време може да откриете и допълнителни приложения за тази цел в Google Play.

 

 

Notification Maker е името на интересен софтуер, който е безплатен и обещава да извлече максимума от системите за нотификации на смартфона. Собствениците на устройства с Android разполагат с няколко уникални възможности за персонализация, докато използват приложението.

 

 

Така например може да настроите нотификации за напомняния, което е доста полезно. Една от интересните функции предлага опция да добавите и снимка към уведомленията, за да бъдат още по-видими и лесно разпознаваеми. Notification Maker позволява да избирате времеви периоди, в които да получавате нотификации.

Допълнителен бутон за споделяне в други приложения улеснява създаването на уведомления с текст и изображения. Разработчиците обещават периодични ъпдейти и ще се фокусират върху полезността на функциите, а не върху количеството, за да направят Notification Maker по-добро решение за потребителите.

 

Oще от Digital: Как да спрем нотификациите от приложения за Android