Aко се замислите в днешно време е доста трудно да се загубите, когато имате смартфон под ръка. Постоянният достъп до интернет ще ви позволи да намерите правилните упътвания, дори да се намирате в непозната държава. На практика навигацията на мобилните устройства е напълно достатъчна да пътувате и откривате вълнуващи места във всяко едно кътче на планетата. Google Maps вероятно е първата асоциация, която си правите, ставайки въпрос за откриване на най-удобните маршрути до дадена локация.

 

Приложението се използва ежедневно от милиони собственици на смартфони и е обект на непрестанни ъпдейти от страна на Google. Eдва ли има нещо, което да искате да направите по отношение на навигацията и да не го откривате в Google Maps. Факт е, че услугата е доста добра в откриването на местоположението ни и предоставяне на най-полезната информация за околните забележителности и маршрути. Има дестинации, които са трудно достъпи и обхвата на мобилните оператори е доста слаб, което може да е проблем.

 

 

Добрата новина е, че можете да използвате GPS от смартфоните, дори при липса на стабилна интернет връзка. Това важи както за Android, така и за iPhone. Целият процес изисква само няколко кликвания, съобщава GizChina. За да се възползвате от подобна функция е необходимо предварително да инсталирате офлайн картите, които ви трябват на мобилното устройства. По този начин можете да използвате навигацията в съответния район, когато нямате обхват и респективно мобилна връзка. Google Maps също поддържа подобна функционалност.

 

Активирането на "Offline Maps" изисква първо да стартирате приложението на своя смартфон. След това кликнете върху профилната ви снимка в горната част на меню. Изберете опцията "Offline Maps" от менюто. Преминаваме и към най-важната стъпка, а именно кликването върху "Select Your Own Map" и избора на локацията, която желаете да съхраните за употреба в офлайн режим. Трябва да се съгласите с изтеглянето на файла, което правите от бутона "Download". Предварително ще видите и информация, разкриваща какъв е размера на картите.

 

Още от Digital: Най-добрите GPS приложения, с които можете да проследявате местоположението на Android смартфон