Фокусът на Snapchat е върху преходността на моментите. Въпреки това, услугата винаги е позволява на потребителите да съхранят в мобилните си устройства тези снимки или съобщения, които наистина искат да запазят за по-дълго. Отскоро обаче приложението има нова функция наречена Memories, която ни позволява да съхраняваме изображения вътре в Snapchat.

 

Memories е своеобразен архив от изображения, които сами сме избрали да съхраним, за да се връщаме към тях по-късно. Разликата между Memories и съхранението на изображения в локалната памет е в това, че новата функция ни позволява да търсим конкретни изображения по категории, например „храна”, „селфита” и т.н.

 

Ако идеята зад Memories ви звучи добре, то вижте как, според Cnet, можете да я използвате.

 

1. На първо място, обновете Snapchat, независимо дали го ползвате в устройство с Android или iOS. Функцията ще стане налична за всички потребители до края на месеца. Щом това се случи, до бутона за камерата ще видите нова икона, която ще ви позволи да влезете в Memories.

 

2. За да създадете „спомен” (защото точно това означава името на услугата), направете обикновена снимка, редактирайте я по свой вкус и натиснете бутона Save. Вместо обаче да я съхраните в локалната памет, както вероятно сте правили досега, запазете я в раздела Memories.Memories ви позволява и да обединявате няколко изображения в свързана история. Това става със задържане на конкретно изображение, избиране на опцията My Snap в горната част на екрана и, накрая, с натискане на опцията Create story from this snap (Създай история от това изображение). Остава само да изберете допълнителни изображения, които да придружават първото.

 

Още от Digital: Най-добрите функции на Snapchat

 

3. Ако желаете част от „спомените” ви да бъдат скрити, за да не попадне случайно на тях някой, разглеждащ телефона ви, задръжте пръста си върху конкретно изображение и от менюто My Snap изберете Move to My Eyes Only, за да го преместите в раздела My Eyes Only, където ще можете да го разглеждате само вие.

 

4. Съдържанието в Memories се съхранява в сървърите на Snapchat, което означава, че можете да го разглеждате от всяко едно устройство. Имайте предвид обаче, че макар и да позволява качване на изображения от локалната памет, Memories не може да показва същите тези изображения от друго устройство, а само от това, в което те действително са съхранени.

 

Вижте защо луксозни брандове предпочитат да рекламират в YouTube пред Snapchat