Google Earth предлага разнообразни възможности да се разходите виртуално на най-вълнуващите и екзотични точки на планетата. Услугата предлага десктоп клиент с широк набор от функции, както и мобилни приложения за смартфоните с Android и iOS. Aко нямате желание да изтегляте допълнителен софтуер, за да работите с Google Earth e добре да знаете, че това вече е възможно.

 

Популярната услуга вече предлага възможност са се стартира директно в уеб браузъра, като засега тази функция е ограничена единствено до Google Chrome. Aко потребителите проявявт интерес Google ще осигури поддръжка за другите водещи уеб браузъри като Moziila Firefox и Opera. Eто и какво да направите, за да отворите Google Earth в браузъра, информира MakeUseOf:

 

 

1. Отворете URL адреса "earth.google.com" и кликнете върху "Launch Google Earth"

2. След като го направите ще видите кратко превю и Tutorial, който ви показва новите функции.

3. Можете с едно кликване да го пропуснете и директно да стартирате Google Earth.

 

4. Moжете лесно да откривате желаната от вас локация, като въведете името или друго важно описание, като например "столицата на Франция". 

5.  Линкове към Wikipedia предоставят повече информация за избраното от вас място. 

6. Уеб версията на Google Earth също така поддържа полезния Street View режим, който се активира с плъзгане на иконата с човечето върху картата. 

 

 

Най-любознателните дори могат да участват в тестове с въпроси, с които да разберат колко добре познават дадено място с полезната Voyager функция. Необходими са само няколко кликвания, за да запазите харесвани от вас локации в My Places секцията. В заключение ще отбележим, че уеб версията на Google Еаrth е най-лесния и удобен начин да се забавлявате с популярната услуга.

 

Oще от Digital: Пет нови неща, които можем да правим с Google Earth