Вече ви информирахме как да защитим Windows 10 с парола. Може и да не сте замисляли, но има много други по-ефективни начини, с които да предпазите компютър. Така например Windows Hello е функция, позволяваща да отключвате устройството със сканиране на лицето и ретината, или с пръстов отпечатък. По този начин потребителите могат да се възползват от още едно ключово ниво на сигурност. Независимо кой метод изберете, обаче винаги трябва да сте внимателни, тъй като хакерите са изключително активни напоследък.

 

Ако имате Microsoft акаунт можете значително да ги затрудните, но и да не се налага да помните сложни пароли за достъп до компютъра. Вероятно не сте чували, но има как лесно да предпазите компютъра с функция, която се казва Picture Password. Както името подсказва с нея използвате снимка вместо класическата парола, предаде MakeUseOf. Можете да я активирате само с няколко кликвания от менюто на WIndows.

 

Picture Password позволява да изберете снимка и да свържете ралични части от нея в точно определена поредица, по подобие на шаблоните за заключване в Android. След това тази последователност се запазва като алтернативна парола за отключване на компютъра. Дори някой да има копие на снимката ви няма как да знае каква поредица от действия трябва да извърши, за да разбере вашия Picture Password.

 

За да активирате функцията трябва да отворите "Settings>Accounts" и да изберете "Sign-in Options" раздела в лявото меню. Скролнете надолу докато откриете "Picture Password" и добавете снимката, която искате да използвате за заместител на паролата. Функцията е създадена за тъчскрийн дисплеите, но въвеждането на Picture Password става и с компютърна мишка.

 

Вижте какво да направим ако компютъра ни блокира