Вече ви информирахме, че Spotify има двойно повече абонати от Apple Music. Услугата представлява чудесен избор за откриване на нови артисти и албуми в жанровете, които харесвате. Премиум акаунтите в Spotify премахват рекламите, подобряват качеството на звука и позволявaт да слушате любимите си плейлистите офлайн на всичките си устройства.

 

Ако използвате Spotify вкъщи на компютъра или друга смарт джаджа е добре да знаете, че има как да превърнете смартфона в дистанционно управление, с което от разстояние да сменяте от разстояние песните в профила си. Ето и какви стъпки да следвате, за да настроите тази полезна функционалност, според MakeUseOf:

 

1. Изтеглете мобилното приложение на Spotify на своя смартфон и изберете устройствoто, на което искате да пуснете музиката. Това може да е компютъра с отворена уеб версия на Spotify, Google Chromecast или джаджи като Google Home и Amazon Echo. 

 

2. Логнете се в своя профил в Spotify от смартфона и се уверете, че другото устройство е свързано към същата Wi-Fi мрежа, за да стане синхронизирането.

 

3. Стартирайте песента, албума или плейлистата, която желаете от смартфона.

 

 

4. Изскачащ прозорец ще ви информира кои са околните устройства, към които можете да стриймвате. Можете да видите тази информация и от плейъра, като изберете иконата "Devices Available".

 

След като завършите синхронизирането вече можете директно от дисплея на смартфона да сменяте песни и плейлисти, да паузирате, променяте силата на звука и др. Така превръщате мобилното устройство в дистанционно за управление на Spotify акаунта ви, докато се излежавате комфортно на дивана във всекидневната. Целият процес е сходен и може да се извърши от компютъра.

 

Вижте как да настроим Spotify да ни препоръчва музика, която ни харесва