Новите флагмани на Samsung вече са факт и имат пълния потенциал да се превърнат в най-добрите смартфони на пазара през 2017г. Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ разполагат с впечатляващ дизайн и хардуер, но също така могат да се използват и като настолен компютър. Тази функция е възможна благодарение на допълнителен аксесоар, който се казва DeX. За да свържете смартфона към него е необходимо да използвате вградения USB Type-C порт, предаде CNet.

 

Ако искате да споделите екрана на Samsung Galaxy S8 или Galaxy S8+ смартфоните към външен дисплей можете да го направите с USB 2.0 или HDMI портове. Свързването на устройството към DeX автоматично започва да го зарежда, докато го използвате, предаде TheVerge. Tака няма да се притеснявате за живота на батерията. Dex разполага и с вграден вентилатор, който се грижи смартфоните да бъдат охладени и предотвратява загряването им.

 

Допълнителен Start бутон осигурява бърз достъп до най-често използваните мобилни приложения. Лентата с нотификации излиза в долната част на дисплея за максимално улеснение на потребителите. Samsung DeX поддържа и Lockscreen режим. Важно е да отбележим, че първоначално DeX ще поддържа само приложения за Android и няма да е съвместим с програмите за Windows и Mac OS. Tози аксесоар представлява чудесен начин да работите с любимите си приложения на по-голям дисплей.

 

Вижте кои са най-интересните функции в Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+