Приложенията за комуникация и видеоконферентни разговори са най-подходящия начин да общувате в условия на домашна изолация. Единственото, което ви трябва е достатъчно добра връзка към интернет. за да комуникирате едновременно с големи групи от хора. Zoom е ново заглавие в този сегмент, което за кратко време се превърне в голям хит сред потребителите.

 

Полезно: Най-добрите безплатни приложения за видеоконферентни връзки по вереме на COVID9

 

Основните предимства на Zoom са опростения интерфейс, поддръжката за разговори с до 100 души, както и факта, че приложението е безплатно. Десктоп версията предлага разнообразие от инструменти, с които да проведе виртуална среща съобразно най-високите очаквания. Zoom предлага и мобилна версия, която също е подходящо решение за преодоляване на ограниченията свързани с Covid-19.

 

Любопитно: Как да работим ползотворно от вкъщи по време на епидемията от COVID-19

 

Вече ви информирахме как да използваме приложението Zoom на компютъра. Ето и как да използвате пълния потенциал на приложението от смартфоните, според BusinessInsider.

 

 

 

1. Секцията "Meet & Chat" комбинира в едно "Home" и "Chat" табовете от десктоп версията. Основните функционалности, които ще откриете в горната част са "New Meeting", "Join", "Schedule" и "Share Screen". Веднага след това ще видите списъка с последни разговори и чат историята в Zoom.

 

2. Имайте предвид, че поканите за приятелство също ще бъдат показани в този раздел. Разполагате и с опцията да кликнете, за да разгледате изпратените съобщения в активен чат или да одобрите покана от друг контакт. Ако кликнете върху звездата в горния ляв ъгъл, за да разгледате предпочитаните от вас номера.

 

 

3. Следващият раздел, който ще откриете в панела за навигация в долната част на екрана е "Meetings". Както името подсказва това е менюто, с което да разгледате, редактирате и управлявате предвидените срещи. Можете още да стартирате разговор, да изпратите покана за приятелство или да въведете промени в настоящи събития в календара.

 

4. Стартирането на разговор изисква въвеждането на "Personal Meeting ID", което предсталява уникален код за вашия профил. Нужно е едно докосване на екрана върху събитие, за да разберете повече детайли за участниците и провеждането му. По същия начин става изтриването на съответния разговор от мобилната версия на Zoom.

 

 

5. Mенюто за контакти е идентично в десктоп и мобилната версия на Zoom. Профилите са разделени няколко категории, включващи хората от вашата компания и харесаните контакти. Вградената търсачка е в горната част, за да е максимално видима и удобна за използване.

 

6. Кликнете върху бутона съм символа "+" ще зареди падащо меню, от което да добавите информация за нови контакти, да създавате канали и да се присъединявате към публични дискусии. Имайте предвид, че каналите включват групи от няколко потребители.

 

 

7. Последната икона в долния панел е за достъп до "Settings" менюто, от което може да променяте ключови настройки на профила.

8. Вашите YourZoom са категоризирани в четири основни раздела: Meеtings, Contacts, Chat и General.

9. За да промените настройките кликнете върху името на акаунта и въведете друга снимка, наименование или парола.

10. Менюто позволява и да излезете от даден профил и да се логнете с друг.

 

 

Още от Digital: Как да преодолеем домашната изолация чрез новата функция Co-Watching в Instagram