Виртуалните офиси са актуална тема в света на технологиите. Милиони хора по света използват онлайн платформи за работа, заради социална дистанция и коронавируса. Zoom е името на приложение за безплатни видеоконферентни разговори, което предлага разширени възможности за чат, гласова и видео комуникация.

 

Полезно: Как да работим ползотворно от вкъщи по време на епидемията от COVID-19

 

През последните седмици Zoom се превърна в предпочитана платформа за онлайн комуникация, заради лесния за използване интерфейс и поддръжката на видеоконференция с до 100 души едновременно. Тoва позволява на отдалечени потребители безплатно да споделят информация в битката срещу Covid-19.

 

Приложението може да се използва безплатно от всеки потребител. Ето как да стартирате акаунт и да започнете да работите със Zoom от компютъра:

 

1. Отворете предпочитания браузър на компютър с Windows или macOS.

2. Заредете официалния сайт на Zoom.

3. Регистрирайте свой акаунт.

4. Логнете се в своя профил.

5. Изберете "My Account".

 

 

6. За да се присъедините към разговор, да стартирате такъв или да добавите събитие от календара става в горния десен ъгъл.

7. Възможните опции са "Join a Meeting"и "Host a Meeting", като имайте предвид, че за включване във вече отворен разговор ще трябва да въведете име и Meeting ID.

8. Управлението на профила е възможно от панела в лявата част, където ще откриете всички важни секции. Сред тях са Profile, Meetings, Webinars, Recordings, Settings и др.

9. Изберете опцията "Profile".

 

 

10. Това меню предлага разнобразна информация за личния ви акаунт, сред които опции да смените снимка, имейл, парола, както и да синхронизирате всичките си устройства.

11. В раздела под личния ви профил ще откриете и секцията "Meetings". Oт нея имате достъп до всички предстоящи събития, които ви очакват в календара.

 

 

12.  Добре е да знаете, че десктоп версията на Zoom предлага по-изчистен интерфейс с четири различни секции: Home, Chat, Meetings и Contacts. Aко имате предстоящи събития ще бъдете информирани.

13. Кликването върху профилната снимка в горния десен ъгъл ще активира падащо меню, от което да въвеждате допълнителни персонализации и настройки на акаунта.

 

 

14. За да стартирате раздела с настройки е необходимо да изберет икона с форма на зъбно колело в горния десен ъгъл на "Home" таба. Допълнителните опции за настройки на акаунта ще откриете в "General" и "View More Settings".

 

 

15. Превключването и управлението на чатовете става от секция "Chat" в интерфейса на приложението. Добавянето на звезда ще маркира любим разговор.

16. Ако друг потребител ви е поканил да се присъедините ще видите тази информация в "Contact Requests". Споделените файлове се запазват в раздела "Files".

 

 

17. Всички събития в календара са локализирани в "Meetings" раздела на уеб приложението. Изборът на иконата със "+" символа ще ви позволи да добавите много събитие. Предвидени са и много опции за редактиране на съдържанието.

 

 

18. Комуникацията със запазените акаунти на други хора става от "Contacts" менюто.

19. Вдясно ще видите повече детайли за всеки профил, разделени в категориите "Starred", "External", "Cloud Contacts" и "Apps".

20. Това е менюто, от което да добавяте нови контакти към своя профил.

 

 

Oще от Digital: Три лесни начина да рестартирате компютъра си от Интернет