Когато се свързвате в Skype разговор вие приготвяте камерата и микофона си и започвате разговора си. Тази фукция работи добре и ви позволява да проведете разговор лице в лице.

Но какво ще кажете, ако можехте да използвате повече от една камера във Skype видеоразговор? За щастие това е възможно и MakeUseOf ни разкриват как става това. Има три приложения, които можете да използвате за предаване на няколко камери в Skype – ето как става това.

 

 

Официалното приложение Skype не ви позволява да използвате повече от една камера. Има два подхода, които можете да предприемете, за да заобиколите този проблем.

  1. Използвайте приложение за уеб камера, за да създадете няколко видео входа, след това използвайте приложението за уеб камера като видео вход за Skype.
  2. Свържете се към Skype разговора с няколко различни устройства, всяко от които използва различен акаунт.

Както можете да се досетите, последната опция отнема много време. Това не е най-добрият вариант, но е опция, ако това е най-подходящото за вашия случай. Ако обаче имате компютър с няколко уеб камери, то първият вариант би бил най-удачен за вас. Ето и кои са най-добрите приложения, които може да използвате.

ManyCam

Безплатна версия на това приложение ви позволява да създадете един поток от уеб камери в друг и така да излъчвате едновременно. Безплатната версия ограничава допълнителните входове на уеб камери. Пълната версия обаче ви дава възможност не само да добавите още видео сигнали, но и различни фонове, 3D маски и други визуални ефекти.

CyberLink YouCam 9

Това е многофункционално приложение за уеб камери, което може да използвате, за да създадете двоен изглед в Skype. Подобно на ManyCam и това приложение има безплатна и премиум версия. Безплатната ви позволява да изберете два входа на видео сигнал и да ги подредите по няколко различни начина. Особено удобна е възможността да позиционирате уеб камерите паралелно, като предоставяте на всяко изображение да има равно пространство на екрана.

 

 

SplitCam

Приложението е предимно насочено за стрийминг, но можете и да го използвате за създаване на множество входове за камери в Skype. Стрийминг платформата предлага най-широкия набор от възможности за използване на повече от една камера.

Можете да поставите няколко различни форматирания на екрана си, преоразмерявайки всеки вход до желания размер. В този случай бихте могли да имате четири уеб камери, които да споделят екрана ви на равни четвъртини или да го разделяте, както сметнете за добре. Освен това можете да добавяте медийни потоци към вашия екран от други входове, като уеб браузър или предварително записан видеоклип.

Ако според вас това е прекалена загуба на време, то вие можете да преминете към другия вариант. Например, ако имате лаптоп,смартфон и таблет, можете да създадете акаунт в Skype за всяко устройство, след което успоредно да направите Skype видео разговор. Но все пак имайте на предвид, че трябва да има и стабилна интернет връзка или поне хубав рутер, за да може видео сигнала да се предава качествено.

Още от Digital: Как да използвате новата фукция на Skype за видеоразговори, дори да нямате акаунт