Едно голямо ограничение за мобилните устройства и приложенията е, че може само веднъж да изтегляме дадено приложение, а не всички приложения поддържат превключване между различни потребителски акаунти.

 

Много потребители обаче имат по няколко акаунта, които използват редовно, за всички тях е предназначено приложението Parallel Space. То ви позволява да направите копие на всяко от приложенията си, което пък ви позволява да влизате в друг профил и да работите едновременно с няколко акаунта. Parallel Space може да се използва за почти всяко приложение.

Настройки

След като отворите Parallel Space, ще видите кратка въвеждаща информация, преди да се отправите към началния екран с три бутона „Invisible Installation“, „Control Center“ и символа ‘+‘. Ето какво е тяхното значение:

- Invisible Installation ви позволява да инсталирате приложения, които не се отразяват с пряк път в началния екран на Parallel Spaces. Това е предназначено за приложения, които може да искате да  запази малко по-лични, като приложенията за запознанства например. За да инсталирате приложения тук, ще трябва да влезете с Google профила си. Причината за това е, че Parallel Spaces работи основно във виртуална Android среда, за да запази  тези приложения отделно от останалата част на вашето устройство.

 

- Control Center ви дава достъп до настройките на приложението, мениджър на задачи за виртуалната Android среда на Parallel Spaces, както и някои други опции.

 

- Знакът ‘+‘ ви дава възможност да клонирате приложения. Докосването му ще отвори списъка ви с приложения както и някои препоръчителни. Използването на някоя от препоръчителните опции ще ви пренасочи към Play Store, за да ги изтеглите, и след това можете да се върнете към Parallel Spaces, за да ги клонирате.

 

Процесът на клониране е супер лесен. След избора на приложение, което искате да се клонира, трябва само да изчакате няколко секунди за да се зареди, преди да можете да отворите приложението и да влезете в профила си. 

Лесно превключване между профилите ви


След като всичко е създадено, можете да използвате тези приложения точно както обикновено. Приложенията, които работят в Parallel Spaces ще са обозначени като „Името на приложението(Parallel)”.

 

Вижте най-нестандартните приложения за запознанства