Google добавиха дори още по-впечатляващи подобрения към Timelapse функцията предназначени към реалистичните триизмерни изображения. От компанията твърдят, че това е най-големият ъпдейт на Google Earth oт четири години насам. Внушителната база данни на Google позволява да видим с невероятни детайли как са се променили локации през последните две десетилетия.

Алгоритмите на компанията са подходящи да проследим обезлесяването на горите, топенето на ледниците и индустриализацията на все повече райони на планетата. Дубай е пример за дестинация, където застрояването на пустинния район се развива с безпрецедентна скорост.

Изграждането на строителния оазис в Обединените арабски емирства (ОАЕ) не е единствената интересен процес, който предлага Google Earth. Сателитните изображения показват оттеглянето на бреговата линия от Аралско море в Казахстан, което в миналото е четвъртото по-голяма вътрешно водно тяло в света.

Колекцията от 3D снимки показва разтопявaнето на глетчери и е съвместен проект на NASA, Geological Survey, американското правителство и ЕС, съобщава DigitalTrends.

 

 

Актуализацията на Timelapse функцията използва четири милиона изображения заснети от сателитни системи от 1984г. По този начин се обхваща период от 37 години, които изобразяват промените настъпили на територията на Земята. Ако искате да използвате 3D снимките е необходимо да отворите уеб версията на Google Earth.

След като откриете Timelapse секцията ще може да изберете и въведете от търсачката желаната локация. Другият вариант е да отворите Google Earth и да разгледате снимките от Voyager секцията на приложението. Повече от 800 визуализации в Timelapse формат могат да се заредят като MP4 видео или да се гледат в YouTube.

По този начин Google Earth предлага най-разнообразната 3D колекция от визуализации на планетата, която може да разгледате онлайн.

 

 

Oще от Digital: Нови функции ще улесняват откриването на съдържание в Google Earth