Много хора в днешно време разчитат на мобилната си навигация, както преди 10 години разчитаха на хартиените карти. Но мобилните карти винаги са имали един минус – невъзможността да ги използваме без връзка с Интернет.

За щастие вече съществуват достатъчно много хакове и приложения, с чиято помощ повече няма да Ви се налага да стоите на изхода на метрото и да чакате телефона Ви да се свърже отново с Интернет. Ще можете да използвате навигацията и да разглеждате карти, без да се притеснявате за Интернет връзката си.

 

Google Maps 4.0

Първо намерете мястото, на което искате да отидете, после кликнете върху името или адреса на дестинацията Ви. В най-горния десен ъгъл намерете иконката с трите точки, разположени една под друга, натиснете я и изберете опцията „Save offline map.”

 

 

След това натиснете "Dowlnoad". По-късно можете да намерите мястото, което Сте запазили като кликнете в лявата част на екрана и изберете функцията „Your Places”. Изберете своята дестинация.

 

 

Натиснете синия бутон със стрелката най-долу вдясно. Получавате навигация с възможност за избор между ходене, велосипед, кола или градски транспорт. Всичко това без да се тревожите за Интернет.

 

 

Съвет: Когато използвате навигацията в нов град, сложете една слушалка в ухото си. Така ще я чувате, когато Ви указва маршрута и ще можете спокойно да разглеждате града, без да гледате дисплея непрекъснато и да се притеснявате, че Сте изпуснали някой завой.

 

Apple Maps

Можете също да използвате Apple Maps, за да навигирате офлайн, но е малко по-сложно и изисква малко повече подготовка.

Намерете своята дестинация и кликнете върху балончето, което изскача. След това изберете опцията “Directions to here”.

 

 

Кликнете върху „Route”, после върху иконата със списъка по средата най-отдолу на екрана за навигация стъпка по стъпка, ако Ви потрябва по-късно.

 

 

Натиснете „Start” и можете да поемете на път. Няма да имате нужда от Интернет връзка. Малката синя точица ще се движи с Вас, а предстоящите завои ще изскачат на екрана.

 

 

Maps.me

Приложение, специално направено да работи офлайн. То ще свали карта на Вашето устройство, за да използвате навигацията офлайн. Не е съвсем идеално за намиране на точен адрес, но върши страхотна работа за маркирани места, а също така и да откриете какво има в близост до Вас.

Намерете дестинацията си и кликнете върху иконката „Route” в най-долния десен ъгъл на дисплея.

 

 

Натиснете синия „Start” бар най-отгоре на екрана. След това просто следвайте посоката, докато не стигнете дестинацията си.