Facebook Messenger е приложението за чат, което стартира като част от голямата социална мрежа Facebook, но от 2011 година насам е отделно приложение. Марк Зукърбърг разбра, че мигновените съобщения ще се превърнат в голям бизнес, но първоначално той си спечели само недоволството на потребителите.

 

Потребителите не бяха доволни от това, че са принуждавани да изтеглят отделно приложение, за да направят нещо, което винаги са правили във Facebook. Но с течение на времето разочарованието отпадна и Facebook продължи да добавя нови функции към Messenger, за да запази интереса към приложението. По ирония на съдбата, най-големият конкурент на Facebook Messenger е WhatsApp – приложението, което също е собственост на Facebook.

 

Има много интересни малки съвети и трикове за Facebook Messenger, за които може би не знаете, смятат от mirror.co. И, разбира се, големият въпрос е дали наистина трябва да имате профил във Facebook, за да го използвате.

Нямате нужда от Facebook, за да използвате Messenger

След 2015 година вече не се нуждаете от Facebook акаунт, за да използвате приложението Messenger. Социалната мрежа дори не изисква имейл адрес. Вместо това потребителите трябва да изпратят име и фамилия, както и телефонен номер и снимка.

1. Как да изпратите пари с Facebook Messenger?

Всички данни за дебитните карти на потребителите са кодирани и Facebook има екип, който наблюдава плащанията. Ако има някаква неоторизирана дейност, компанията казва, че ще работи, за да подсигури отново профила.

 

Изпращане на пари:

- Започнете съобщение с приятел.

- Докоснете синята икона + и след това докоснете зелената икона „Payments”.

- Настройте платежната си сметка (само първия път) и след това въведете сумата, която искате да изпратите.

- Докоснете „Pay” и след това добавете дебитната си карта.

 

За да получите пари:
- Отворете разговор от приятеля си.

- Докоснете „Add Card” в съобщението, добавете дебитната си карта и настройте платежната си сметка, за да приемете парите.

2. Как да провеждате тайни разговори в Facebook Messenger?

Всеки, който използва приложението Facebook Messenger, има достъп до функция, наречена „Secret Messages”. Точно както в WhatsApp, потребителите вече могат да активират криптиране от край до край, т.е., външни източници не могат да прочетат разговорите им.

 

Ето как да го активирате:

- Отворете приложението Facebook Messenger и докоснете иконата „Compose message” в горния десен ъгъл на екрана.

- Трябва да видите списък с контактите си и в горния десен ъгъл на екрана думата „Secret” - докоснете я и изберете приятеля, с когото искате да говорите (ако използвате Android телефон, вместо това ще видите малък ключ с катинар).

- Приложението ще ви помоли да зададете телефона, който използвате като свое устройство по подразбиране, което означава, че разговорът няма да се показва на други телефони или таблети, които сте свързали с профила ви в Facebook. Натиснете опцията „Make Default” за да продължите.

- Вече можете да провеждате разговор, който е кодиран от край до край.
- Ако искате съобщенията ви да се самоунищожат, кликнете върху „Set Timer” (часовник в Android) и изберете колко дълго искате съобщението да остане след прочитането му.

3. Как да играете игри в Facebook Messenger?

Facebook обяви, че Messenger разполага с 50 игри, които могат да се играят директно в популярно приложение за съобщения. За да започнете да играете, трябва само да изпълните следните стъпки:

- Започнете разговор с приятели или със себе си.

- Кликнете върху знака плюс до текстовото поле.

- Отидете на опцията „Games” и изберете игра.

4. Какво представлява Facebook Lite?

Messenger Lite изисква по-малко място за съхранение (около 20MB в сравнение с 100MB) и използва по-малко данни, когато става въпрос за публикуване или гледане на новинарските емисии. Ако редовно прескачате лимита си за данни всеки месец, то тогава пренасочването към приложението Lite може да ви спести пари. Имайте предвид обаче, че в стремежа си да направи Messenger Lite по-усъвършенстван, Facebook премахна някои от допълнителните функции.

 

Вижте 8 полезни функции във Facebook Messenger