Аpple TV е смарт платформа, която позволява лесно да свързваме устройства и аксесоaри, както и да гледаме мултимедия с впечатляващо качество. Използването на iPhone и iPad като дистанционно управление е едно от най-практичните решения за всекидневната в умните домове.

Досега се изискваше да изтеглите Apple TV Remote приложение за тази функционалности. Премиерата на iOS 12, iPadOS 13 и по-новите версии на операционните системи улесняват процеса на свързване на iPhone и iPad към телевизорите.

Най-бързият вариант е да използвате Control Center. Ето как да го направите, според HowToGeek:

 

1. Oтворете менюто с настройки на iPhone или iPad.

 

 

2. Изберете опцията "Control Center".

 

 

3. Скролнете до секцията "Моre Controls".

5. Натиснете бутона с "+" иконата пред "Apple TV Remote".

 

След това контролерите ще се преместят в "Included" списъка и ще бъдат добавени към Control Centre. Необходимо е да излезете от менюто и да стартирате Apple TV. Tрябва да се уверите, че вашия iPhone или iPad са свързани към същата мрежа. 

За разлика от конвенционалните дистанционни, които използват инфрачервена светлина в случая се нуждаете само от Wi-FI връзка. Отварянето на Control Center на iPhone и iPad може да стане с плъзгане на пръста от горния десен ъгъл.

По-старите версии на iPhone могат да го направят с Home бутона и плъзгане нагоре от долната част на дисплея.

 

 

Кликнете върху иконата, която изобразява дистанционно управление.

В горната част на Apple TV изберете "Choose a TV".

 

 

Изберете устройство, което искате да контролирате с iPhone и iPad.

 

 

Aко настройвате за първи път ще трябва да въведете четирицифрен код за верификация, който ще видите на екрана на Apple TV. Свързването с iPhone и iPad ще активира Apple TV Remote. Интерфейсът е сходен с физическото дистанционно за Apple TV. Освен традиционните бутони в централния панел имате достъп до Menu, Home, Search, Play/Pause и Siri разположени под тъчпада.

 

 

 

Още от Digital: Как бързо да скролваме между различните екрани на iPhone и iPad