Instagram ефектите са много забавни, но са и доста объркващи и трудни за използване от повечето потребители на сайта.

Ето защо ръководството на How To Geek е толкова полезно. От него ще разберете как може да прилагате ефекти в Instagram на вашия iPhone или Android устройство.

Как да намерите и използвате Instagram Effects?

Instagram Effects е поредното допълнение към вече препълнения интерфейс на Instagram Stories. За да го откриете, отворете Instagram и след това или прекарайте пръст вдясно от левия ръб или докоснете иконата Camera в горния ляв ъгъл.

Трябва да сте в режим „Normal”. Бутонът „Shutter“ трябва да е в средата, заобиколен от кръгли икони, които са Instagram Effects.

 

 

Прекарайте пръст наляво, за да визуализирате новите ефекти. За да отворите „Effects Gallery“, прекарайте пръст надясно от въртележката и докоснете „Browse Effects.”

 

 

Освен това можете да изберете всеки ефект от въртележка и след това докоснете името му.

 

 

Тук докоснете „Browse Effects.”

 

 

„Effects Gallery” ви показва най-добрите ефекти. Най-отгоре можете да преминете към друга категория. Докоснете ефект, ако искате да го прегледате.

 

 

Ако ви харесва и искате да видите как изглежда, докоснете „Try It.” Интерфейсът на Instagram Stories се отваря моментално с новия ефект.

 

 

Ако ефектът има повече опции, над бутона „Shutter“ се появяват по-малки кръгове; превъртете, за да ги изпробвате всички. Някои ефекти също имат скрити версии; докоснете екрана за достъп до тях.

 

 

Когато сте доволни от някой ефект, докоснете бутона „Shutter“, за да направите снимка, или докоснете и задръжте, за да запишете видео.

На следващия екран докоснете „Your Story”, ако искате да добавите изображението или видеото към вашата Story. За да го изпратите на приятел или да видите още опции, докоснете „Send To“.

 

 

Как да запазите Instagram Effects?

Много е вероятно да използвате някои ефекти по-често от други. За щастие, можете да използвате функцията „Save”, за да събирате любимите си ефекти.

За целта докоснете името на ефекта, когато го преглеждате.

 

 

След което докоснете „Save Effect“.

 

 

Вашите запазени ефекти ще се появят вляво от бутона „Shutter“.

 

 

За да премахнете ефект от любимите си, докоснете името му и след това докоснете „Saved“.

 

 

Как да откривате Instagram Effects?

Най-доброто място за намиране на нови и интересни ефекти е в профилите на създателите им в Instagram. За да започнете, търсете хаштагове свързани с AR и ефекти. Когато намерите създател, който харесвате, докоснете раздела „Smiley“. Това ви показва списък на всички ефекти, които човека е създал.

 

 

Докоснете създател, за да визуализирате ефекта. Докоснете „Try It“, за да отворите този ефект в Instagram Stories.

Ако гледате нечия Story и харесвате ефекта, който е използван в нея, докоснете името на този ефект в горната част на екрана.

 

 

Това отваря познатия екран за информация за ефекти. Докоснете „Try It”, за да визуализирате ефекта.

 

 

Ако разглеждате Story  от създател, може да видите бутон „Swipe-Up“ с името на ефект. Плъзнете нагоре, за да отидете директно до екрана с филтри в Instagram Stories.

 

 

Сега, когато открихте новите Instagram ефекти, продължете да сърфирате, да пробвате и да събирате!

 

Вижте как да преодолеем домашната изолация чрез новата функция Co-Watching в Instagram