Мобилните приложения за комуникация са основно средствo за комуникация по време на трудните времена свързани с COVID-19 пандемията. Бизнес потребителите имат достъп до атрактивни платформи като Zoom и Microsoft Teams, като Android предлага разнообразие от платформи за видео разговори и изпращане на текстови съобщения.

Google също са доста активни в актуализирането на своето SMS приложение, към т.нар. "Rich Communication Services (RCS)" формат. По този начин потребителите имат достъп до множество смарт функционалности, включително за добавяне на мултимедия и GIF файлове към съобщенията в Google Messages.

Ако сте използвали iPhone вероятно сте обърнали внимание на iMessages, което е една от най-отличителните характеристики на iOS екосистемата. Много хора биха искали да използват приложението и на смартфони с Android, което досега не бе възможно.

Добрата новина е, че ново заглавие с името Beeper обещава именно тази функционалност за конкурентната операционна система.

 

 

Разрaботчиците на софтуера са го създали като унифицирана входяща кутия, в която да виждате съобщения от различни приложения. На този етап е осигурена поддръжка за водещи предложения като WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Twitter, Slack, Hangouts, Instagram, Skype, Discord и Signal.

Успоредно с това Beeper е оптимизирано да работи с Google Messages и iMessages, съобщава AndroidPolice. След като инсталирате приложението ще получите възможност от един интерфейс да управляватe всички чатове по много по-удобен начин.

По този начин разговорите от Facebook Messenger, Signal и Twitter например ще изглеждат по един и същ начин, независимо дали получавате вътрешни съобщения или традиционни SMS-и. Вградената търсачка позволява да търсите и откривате съдържание по ключови думи в отделните разговори.

За да използвате iMessages, обаче е необходимо да разполагате с устройство на Apple. Най-лесният начин е да оставите компютър Mac свързан към интернет и да използвате Beeper на смартфон с Android.

В момента Beeper изисква месечен абонамент от $10, като разработчиците обещават много нови функционалности.

 

Oще от Digital: Google ще въведе криптиране от "край до край" в приложението Messages за Android