Google Drive е безусловен лидер сред облачните офисни програми, тъй като от години предлага и актуализира редовно пълен набор функции за ежедневна работа. Въпреки че е известен най-вече като офис пакет, Google Drive е и мощен PDF инструмент. Благодарение на вградената функция, може да съхранявате почти всеки файл като PDF файл. А във всеки PDF файл съхранен във вашия Drive акаунт може да се търси, благодарение на Optical Character Recognition технологията на Google.

 

Предлагаме ви съветите на PC World затова как да използваме Google Drive, за да записваме всичко като PDF.

Цифрови документи

Вие може и да не го осъзнавате, но всички тези документи и електронни таблици във вашия Drive акаунт са потенциални PDF файлове и дори не ви е нужен Adobe Acrobat, за да ги конвертирате.

 

Google Drive ви позволява да експортирате всеки файл като PDF. Просто отворете документа и изберете File > Download as > PDF Document. Запишете новия файл на вашата локална папка в Google Drive, за да се синхронизира.

Уеб страници

Може да запишете всяка уеб страница в Drive като PDF файл с помощта на браузъра Chrome. Когато сте на страницата, която искате да запишете, кликнете върху иконата на принтера в долния десен ъгъл на прозореца на браузъра и изберете „Change“. Превъртете надолу до Google Cloud Print секцията и кликнете върху Save to Google Drive.

Книжни документи

Може да превърнете всички визитки, рецепти и ръчно написани бележки в PDF файлове с помощта на приложението Google Drive за Android. В Drive приложението натиснете върху знака плюс в долния десен ъгъл, за да създадете нов документ, след което изберете иконата на камерата. След като сканирате документа, скенера за документи на Drive автоматично ще открие краищата на хартията и ще подобри изгледа на PDF файла. Когато сте готови, натиснете върху отметката и файлът ще бъде запазен във вашия Drive акаунт.

 

Вижте четири приложения, с които можем да създаваме музика