Откриването на полезна информация обикновено изисква няколко кликвания от смартфоните. Потребителите имат достъп до разнообразие от приложения за актуални новини, в допълнение към любимите си уеб сайтове. Google Discover е персонализирана емисия с новини, която обещава да ви спести време в откриването на теми, които ви интересуват от смартфоните.

Публикациите са базирани на досегашната ви история и нещата, които харесвате. Тази функция е създадена да стимулира откриването на съдържание, агрегирано от Google. По този начин няма да се налага да изтегляме мобилни приложения от трети страни, като са предвидени множество опции за настройка и персонализиране на постовете в Google Discover.

Важно е да знаете, че това не е самостоятелно заглавие, като Discover е част от Google приложението за Android и iOS. Алгоритмите на компанията ви препоръчват съдържание съобразно историята на търсене в интернет и YouTubе, както и другата активност в уеб пространството.

 

 

Ако не сте доволни от даден пост можете лесно да персонализирате Google Discover фийда. За да го направите е необходимо да кликнете върху една от двете икони в долния десен ъгъл на интерактивната карта.

 

 

Кликването върху Menu ще предостави няколко допълнителни опции. Сред тях е възможността да скриете публикацията или да не виждате съдържание от същия източник. Последната опция предлага още повече опции за контрол над съдържанието в Google Discover.

 

 

Другият бутон представлява слайдер, с който имате две опции "Моre" и "Less". Това е полезно, когато искате да виждате повече публикации по дадена тема или искате да ги спрете напълно.

 

 

Още от Digital: Google Discover ще конкурира TikTok с функция за кратки видео клипове