Google Chromecast e популярна серия от джаджи и са едни от най-достъпните устройства за стрийминг на пазара. С тях можете да излъчвате съдържание директно от телефона си и от други устройства към телевизора. Стандартната версия може да се купи за около $35. Google Chromecast позволява не само да стартирате музика, да разглеждате снимките от смартфона или да пускате видео. Джаджите включат интеграция на другите популярни услуги и приложения на Google и предлагат още повече функционалности.

 

Собствениците на iPhone също могат да се възползват от предимствата на Chromecast и да ги използват стрийминг на аудио и видео само с няколко кликвания на началния екран. Ето как да настроите смартфона и да се възползвате от пълния потенциал на мултимедийните джаджи Google Chromecast и да се наслаждавате на любимото си съдържание, според BusinessInsider.

 

Как да свържете Google Chromecast към iPhone

1. Поставете джаджата в HDMI порта на своя телевизор или друго мултимедийно устройство.

2. Изтеглете и отворете приложението Google Home на iPhone.

3. Свържете своя Google акаунт, включете Bluetooth и се логнете в Wi-Fi мрежата.

 

 

4. След като изберете име на своя Google Chromecast ще можете да управлявате работата му директно от смартфона, чрез мобилното приложение Google Home.

 

 

5. Приложението функционира като контролен център за Google Chromecast. Така можете да пускате музика от Google Play или от други стрийминг услуги. Има как да избирате звука да се възпроизвежда само в отделни стаи и много др.

 

 

6. По същият начин има как да контролирате силната на звука на iPhone, да отваряте снимки от акаунта си в Google, но също да създавате и добавяте потребители към своето устройство.

 

Как да използваме функциите за стрийминг на Google Chromecast от iPhone

1. След като сте инсталирали Google Home ще видите малка "Chromecast" икона в горния десен или ляв ъгъл, след като отворите приложението на iPhone.

 

 

2. Изберете желаното от вас "Cast Device" устройство и кликнете върху опцията "Cast", за да започнете стрийминга.

3. Google Chromecast работи като изпраща линк директно от iPhone. Това означава, че понякога мултимедията ще продължи, дори ако спрете стрийма от смартфона.

4. В този случай най-добре е да се върнете в Google Home приложението и да спрете възпроизвеждането.

 

Още от Digital: Android TV или Google Chromecast – кой е по-добър вариант