Искали ли сте някога да използвате две приложения на вашето Android устройство? Ако е така имате късмет. В тази статия ще ви покажем как да го направите.
Повечето нови телефони с Android от над дузина различни производители вече ви позволяват да стартирате няколко приложения едновременно и да ги разделите на различни работни зони. Начина, по който можете да го направите е много лесен. Трябва обаче да отбележим, че този режим може да изтощи батерията ви по-бързо. Също така не всички приложения могат да бъдат стартирани в този режим. Пример за това са тежки игрови заглавия.

 


Но за тези, които могат, Busness Insider ни показва как става това:
От началния си екран докоснете бутона в долния ляв ъгъл. В последно използваните приложения ще намерите това, което искате да използвате в няколко различни екрана. Докоснете в горната дясна част и така това ще бъде първото приложение, което може да използвате. След това можете да докоснете друго приложение, което искате да използвате в отделен екран. Приложенията ви вече ще се показват на два зони и трябва да можете да използвате и двете безпроблемно. Те ще бъдат разделени с черна лента. Нея можете да плъзгате по дисплея, като така ще определяте големината на работната зона на съответното приложение.

 


Когато сте готови да затворите едно от приложенията и да прекратите разделения екран, докоснете и задръжте върху черната лента в центъра на екрана, след което прекарайте пръст в посока на приложението което искате да затворите. Ако използвате по-често тази функция ще забележите, че някои приложения са оптимизирани по-добре за работа в два екрана.
Приложения като YouTube и Netflix са много добре оптимизирани за работа с два екрана, тъй като видео възможностите им изискват малка интерктивност. От друга страна, мобилните игри не могат да използват тази функция, ако тя се нуждае от внимание от страна на играча. Такива са да речем състезателните игри с коли.

Още от Digital: Какво да направим, ако Android смартфона ни не се свързва към WiFi