Новата платформа на Google предлага обновен интерфейс, интерактивни анимации, но също и множество допълнителни функции, които да улеснят работата на смартфоните и таблетите ни. Докато очакваме с нетърпение повече устройства да започнат да получават ъпдейтите към Android 6.0 OS непрекъснато разбираме любопитни подробности за подобренията в нея. Вече ви информирахме как ще работи полезния Doze режим в платформата, който блокира работата на приложенията във фонов режим, когато не ги използвате и така допринася за по-дългия живот на батерията, съобщава PhoneArena. 

 

За да го активирате, обаче е необходимо да не работите със своя смартфон, но и той да е неподвижен, което означа, че ако се разхождате и стои в джоба ви той няма да функционира. Именно заради това Google разработват още един интересен инструмент, който носи името Aggresive Doze и все още е в начална фаза на развитие, но отстранява този проблем. Първата стъпка е да инсталирате приложението Greenify на Android 6.0 OS и след това дa се превърнете в бета тестър и да се логнете със своя Google акаунт. 

 

След това трябва да чакате известно време, докато приложението се ъпдейтне към последната версия, за което ще бъдете уведомени с нотификация на началния екран или да проверите от иконата с три точки в горния десен ъгъл, където в About да видите дали имате Greenify Version 2.8 beta 3. Oт същото меню е необходимо да изберете опцията "Experimental Features", където третия раздел в прозореца се казва "Aggresive Doze (6.0+) и да сложите отметка в полето до нея. В заключение ще отбележим, че в следващите месеци Google ще положат допълнителни усилия, за да подобрят работата на тази функция докато са готови с нейната финална версия. 

 

Вижте Android 6.0 Marshmallow ще блокира изскачащите прозорци в приложенията