Една мисъл гласи, че извървяването на 10 000 стъпки на ден се равнява на здравословен живот. Независимо каква е целта ви, обаче, ще ви трябва надежден начин за броене на стъпките ви. Добрата новина е, че можете да го направите на вашия iPhone или Apple Watch!  

Ето как става това според How To Geek.

Как да броите стъпки в приложението Health на iPhone

Вашият iPhone има вграден сложен брояч на стъпки. Той използва акселерометъра за изчисляване на стъпките, които извървявате. Всички тези данни се съхраняват в приложението Health, което можете да архивирате и синхронизирате с iCloud.
Странно е, че Apple не рекламира тази функция. Ако никога не сте използвали приложението Health, може да не знаете за него.

За да видите броя на извървените стъпки за деня, отворете приложението Health. Можете да прекарате пръст надолу по началния екран, за да покажете Spotlight Search, и след това да го потърсите, ако не можете да го намерите на телефона си.

След като отворите приложението, виждате обобщение на дейностите за деня (на iOS 13 и по-нови версии). Тук потърсете секцията „Steps”, за да видите колко стъпки сте изминали за деня.

Можете да докоснете елемента, за да разширите секцията. Тук ще видите диаграма на броя на стъпките ви, представена за целия ден. Можете също да превключвате към седмичните, месечните или годишните данни от разделите в горната част.

Как да добавите уиджит за броене на стъпки към iPhone

Да, приложението Health показва броя на стъпките ви за деня, но са необходими няколко докосвания, за да стигнете до тази инормация. Не би ли било по-добре, ако можете да видите броя на стъпките направо от заключения или началния екран на вашия iPhone?

Можете да направите това с уиджита Pedometer++. След като инсталирате и активирате уиджита всичко, което трябва да направите, е да прекарате пръст по заключения или началния екран, за да видите текущия си брой стъпки.

След като изтеглите приложението Pedometer ++, отворете го и дайте му разрешение за достъп до вашите фитнес данни. След като приложението е настроено, в горната част ще видите броя на стъпките.

Сега отидете на началния екран на вашия iPhone и прекарайте пръст надясно, за да разкриете екрана с уиджити „Today View”. Тук прекарайте пръст до долу и докоснете „Edit.”

Сега докоснете знака плюс (+) до уиджита Pedometer++, за да добавите инфографиката към екрана с уиджити.

Вече можете да използвате иконата Handle, за да пренаредите уиджитите. Предлагаме ви да поставите Pedometer ++ в горната част на списъка. Докоснете „Done”, за да добавите уиджита към заключения и началния екрани.

Сега, когато прекарате пръст по заключения или началния екрани, веднага ще видите броя на стъпките си от екрана с уиджити „Today View”.

Как да броите стъпки в приложението Activity на Apple Watch

Ако носите Apple Watch цял ден, той е по-добър източник на информация за броя на извървяните от вас стъпки, в сравнение с вашия iPhone, тъй като е постоянно на ръката ви. За да намерите броя на стъпките си в приложението Activity, натиснете бутона Digital Crown на вашия Apple Watch, за да отворите програмата за стартиране на приложението.

Тук изберете приложението „Activity”. Превъртете надолу до секцията „Total Steps”, за да видите броя на стъпките си за деня.

Как да добавите мини уиджит за броене на стъпките към Apple Watch

Най-бързият начин да видите една информация е когато тя е на екрана на вашия Apple Watch. За щастие можете да добавите мини-уиджити, наречени компликации към вашия Watch. Това означава, че с правилната компликация ще можете да виждате текущия си брой стъпки всеки път, когато повдигнете китката си, за да видите колко е часа.

За целта отново ще използваме приложението Pedometer ++. Ако вече имате приложението на вашия iPhone, то ще се инсталира автоматично и на вашия Apple Watch. Можете обаче да инсталирате приложението на вашия Apple Watch от новото приложение за App Store, което беше представено на watchOS 6.

След като инсталирате приложението, отворете го веднъж, за да се уверите, че то работи. След което отидете на началния екран на вашия Apple Watch. Натиснете и задръжте дисплея, след което докоснете „Customize“.

Сега прекарайте пръст наляво, за да преминете към екрана за редактиране на компликациите. Тук докоснете компликацията, която искате да промените, и след това завъртете Digital Crown, докато видите компликацията Pedometer ++. Сега можете да натиснете Digital Crown, за да запазите промените и да се върнете към началния екран на часовника.

 

Вижте три добри приложения, които следят калориите, които приемаме с храната