Да си постоянно логнат в профила си в Google например е доста удобно. Така човек има бърз достъп до всички услуги във всеки един момент. Нко ако използваме служебен компютър или телефон или пък споделяме устройството с още някого, то тогава е добра идея винаги да излизаме от профила, когато сме приключили работа.

 

Така ще запазваме личните си файлове и данни по-добре защитени и далеч от случайни или непозволени очи. Излизането от профила в Google е много лесно, като BusinessInsider показва как става това.

 

Как да излезем от Google на компютър

Това може да се направи практически от всяка страница на услуга на Google, като Gmail, YouTube, Docs, Drive или от основния сайт с търсачката.

 

1. Трябва да кликнем на профилната си снимка в горния десен ъгъл.

 

2. Избираме Sign Out (Излизане)

 

 

Как да излезем от Google от смартфон

Тук е малко по-сложно, като има известни разлики. Ако отворим брауъра в телефона и излезем по същия начин от профила си както е описано горе, то тогава ще излезем само от профила си в рамките на браузъра, но синхронизацията на приложенията на Gmail, Docs, Drive и т.н. ще продължи, защото тя е свързана с профила, който е въведен в настройките на телефона.

От менюто със системни настройки на телефона можем да управляваме профилите още повече. Може да избираме дали да спрем синхронизацията им, което е удобно временно решение.

Освен това Google предлага и отделно свое меню в настройките (в някои телефони е отделено като самостоятелно приложение Google Настройки), от което потребителят може да управлява всички подробности по своя профил.

 

1. Трябва да отидем на началната страница на Google и да натиснем снимката на профила си

 

 

2.  Натискаме "Sign out" или "Изход"  и вече сме излезели от профила от смартфона си

 

 

Още от Digital: Google вече ще препоръчва десет алтернативни търсачки и браузъри на потребителите на Android в Европа