Google експериментират с нова жестова функция, която ще позволи с плъзгане на пръста към долната част на екрана да излизате от активни клипове във "FullScreen" режим в YouTube. Компанията провежда финални тестове и някои потребители имат достъп до новата опция. В момента е необходимо да кликнете върху екрана, за да отворите видео плейъра, а след това да изберете квадратната икона за изход от "FullScreen" в долния десен ъгъл на YouTube.

Интеграцията на новата функция ще улесни навигацията в услугата, като спести излишни кликвания върху дисплея. Актуализираният интерфейс ще позволи с плъзгане на пръста в долната част навсякъде във видео клипа да излизате от "FullScreen" и да минимализирате прозореца. Старият метод за навигация ще продължи да работи и след ъпдейта, но вече ще разполагаме и с допълнителна възможност да спираме клиповете на цял екран в YouTube от смартфоните с Android

За допълнително улеснeние може да използвате "Back Gesture" функцията в Android 10, за да спрете "FullScreen" с плъзгане на пръста назад върху екрана.

 

 

Все още няма яснота кога можем да очакваме официалната премиера на опцията за излизане от видео на цял екран в YouTube с движение в долната част на екрана. Google вероятно няма да се нуждаят от много време, за да са готови с ъпдейта. 

Няма да се налага да инсталираме външен ъпдейт, тъй като профилите ни ще бъдат актуализирани автоматично от сървърите на компанията, съобщава AndroidHeadlines. Google ще ни информират с уведомление, когато функцията е достъпна за устройството ни.

Собствениците на Google Pixel 4 дори могат да управляват съдържанието в YouTube без дори да се налага да докосват самия дисплей. Това е възможно на функцията "Motion Sense". Засега, обаче тази иновация е ограничена единствено за моделите с бранда Pixel. 

Последните ъпдейти на YouTube подобриха и други тъчскрийн функционалности в мобилното приложение за Android от началото на годината. Изглежда това ще продължи да бъде приоритет за компанията и в следващите версии на най-популярната видео услуга през 2020г.

 

Още от Digital: Как да търсим правилно в YouTube