Нотификациите на смартфоните са удобен начин да следим какво се случва с всички мобилни приложения, които използваме, но непрестанното получаване на уведомления понякога може да е доста досадно. Вероятно сте изпадали в ситуацията, в която имате няколко нови съобщения във Facebook, но в същото време трябва да прочетете имейл, да видите събитие в календара и да върнете обаждане и т.н. YouTube също планират да се присъединят към другите популярни приложения, като започнат да ни препоръчват съдържание под формата на нотификации на началния екран, предаде AndroidCentral.

 

От Google потвърдиха, че те са базирани изцяло на историята ви на търсене във видео платформата, като тази функция вече може да се използва от част от собствениците на устройства с Android OS. Така в кратки срокове новите уведомления в YouTube ще са достъпни за всички потребители, като добрата новина е, че има как да ги спрете, aко не искате да ги виждате в даден момент. За целта трябва да влезете в менюто на своя смартфон или таблет като кликнете последователно върху "Setttings" и раздела "Notifiacations", където ще откриете раздела "Receive Notifications" и махнете отметката от него. 

 

По същият начин разполагате с възможността отново да активирате нотификациите в YouTube, когато няма какво да гледате и искате бързо да откриете интересно съдържание във видео платформата. Aко все пак ги намирате полезни можете директно от уведомлението да стартирате съответния клип или да го запазите за гледане по-късно в своя профил. Новата система на нотификации е поредния опит на Google да ни накара да прекарваме повече време в акаунтите си в YouTube независимо дали използваме компютъра или смартфона си.

 

Вижте как по-лесно да работим с YouTube за Android