Може би си мислите, че след като Windows 10 идва с предварително инсталиран браузър Edge, повече няма да се сблъсквате с Internet Explorer. Но ще сгрешите. Internet Explorer 11 идва предварително инсталиран на Windows 10. По тази причина браузърът не може да бъде деинсталиран, но поне може да бъде изключен.

Това може да стане много лесно, стига да последвате съветите на CNet, които ще ни покажат как да изключим Internet Explorer в Windows 10.

Стъпка 1:

Кликнете с десния бутон върху иконата на Start менюто и изберете Control Panel. Ако вашият Control Panel е в Category view (погледнете в горния десен ъгъл View by: последвано от Category, Large icons или Small icons), отидете в Programs > Programs and Features. Ако Control Panel е в Large icons или Small icons изглед, отидете в Programs and Features.

Стъпка 2:

От лявата страна на прозореца „Programs and Features“ трябва да виждате линка „Turn Windows features on or off“ със синьо-жълт щит в непосредствена близост до него. Кликнете върху този линк, за да отворите прозореца Windows Features.

Стъпка 3:

Намерете Internet Explorer 11 и махнете отметката от квадратчето до него. Ще се появи прозорец с предупреждение, което казва, че изключването на Internet Explorer 11 може да повлияе на други функции и програми на Windows. Кликнете „Yes“, за да продължите. Кликнете върху „OK“.

Стъпка 4:

След като Windows изключи Internet Explorer 11, ще поиска да рестартирате компютъра си.  

 

Вижте шест причини да тествате браузъра Microsoft Edge