Аndroid винаги е предоставяла повече свобода на избор на потребителите от IOS. Това е едно от големите предимства и фактор за популярността на платформата. Собствениците на смартфони могат да променят много елементи от интерфейса на Аndroid. Eдно от първите неща, с които се сблъсквате, когато използвате нов смартфон или чуждо устройство е "Autocorrect" функцията.

В определени случаи е доста полезно да виждате препоръчителни думи и символи, но понякога редакциите са твърде досадни и по-скоро пречат да въведете желания текст. Понякога може да искате да кажете нещо по различен начин, когато постоянното сменяне на думите може да е изключително демотивиращо. 

Все пак можете лесно да контролирате как работи клавиатурата от устройство с Android. Само с няколко кликвания има как да спрете и активирате "Autocorrect" функцията съобразно желанията ви. Така ще имате пълен контрол над нещата, които пишете от Android. 

 

Ето и как да го напрваите, според BusinessInsider:

 

 

1. Oтворете меню "Settings".

2. Изберете "Language and Input"

3. При някои модели горното меню може да откриете в "System" или "General Management".

4. Oткрийте секцията "Virtual Keyboard".

 

 

 

5. Изберете от списъка с инсталирани клавиатури желаното от вас приложение.

6. Най-вероятно едно от първите имена, което ще видите е Gboard.

7. Потвърдете избора си и изберете "Text Correction".

8. Скролнете до "Corrections".

9. Кликнете върху "Auto-Correction" за да спрете функцията.

 

Използването на този режим е полезно в някои ситуации и неподходящо в други случаи. Ако сте в движение и бързате можете лесно да коригирате правописна грешка в текста. Разбира се никой алгоритъм не е достатъчно добър, за да разбира на 100% индивидуалните желания на всеки потребител.

 

Вградената функция за автоматични корекции може да се управлява по същия начин и от таблет, който работи с Android, където потребителите също се нуждаят от оптимална прецизност на писане. Имайте предвид, че спирането на "Autocorrect" също така ще преустанови предвиждането и допълването на думи от клавиатурата. Можете винаги да активирате отново функцията, когато се налага.

 

Oще от Digital: 6 неща, които ще могат бъдещите смартфони с Android