По това време на годината магазините изобилстват от промоции. Можем да намерим отстъпки и намаления за всичко, като телевизорите често са сред най-атрактивните оферти. Ако искаме нов телевизор, именно сезонът на промоциите е идеалният момент за това. Ето как да се възползваме макаимално.

 

Какво да съобразим

Най-важното е търпението. Повечето магазини целят да продадат максимално много стока за възможно най-кратко време. Затова прибягват до всякакви трикове и призиви да се побърза с покупката, за да не се изпусне намалението. Това обаче реално е в ущърб на клиента, защото прибързаното и емоционално решение може да не се окаже правилното и да купи телевизор, който няма да върши очакваната работа.

 

Затова, трябва да се въоражим с търпение и да разглеждаме офертите спокойно. Да, можем да изпуснем някое много добро предложение, но при толкова голяма конкуренция на пазара в момента, вероятността бързо да се появи друга добра оферта, е много голяма.

 

Следващата важна стъпка е предварителната подготовка. Повечето магазини обявяват дните на промоции по-рано. Това ни дава време да се подготвим и предварително да проучим кои модели телевизори отговарят на желанията ни. Търсене в Google за различните модели, ревюта и отзиви ще ни даде добра отправна точка. Така, когато започнат промоциите, вместо да губим време в проверяване кой телевизор какво предлага, можем директно да търсим избраните модели.

 

Какво да направим по време на промоциите

Разбира се и най-добрият план, внаги може да се развали. Затова трябва да имаме резервен. В случая той ще е за моментите, когато не намираме добри оферти на избраните телевизори или пък някой друг модел ни изненада с много атрактивно предложение.

 

В такива моменти трябва да сме готови отново бързо да проучим модела и отзивите за него. Ако вече сме направили предварителната подготовка за избраните по-рано модели, то това ще ни помогне по същия начин бързо да видим дали алтернативните оферти са на телевизори, които също попадат в критериите ни.

 

Това важи най-вече за пазаруването от интернет. При пазаруване от физически магазин, имаме и предимството, че можем да видим моделите в действие. В такава ситуация трябва да сме готови за многократни опити мнението ни да бъде променено. От една страна продавачите ще се опитват да ни убедят, че друг модел е по-добър без значение дали е по-евтин, скъп или не.

 

Полезно: Как да направим избор на продукт в онлайн магазин

 

От друга страна, тестът на живо може съвсем реално да промени мнението ни. Може да се окаже, че телевизорите, които сме си набелязали предварително, всъщност нямат чак толкова добра картина или тя просто не отговаря на вкуса ни. В такива ситуации трябва да проверим самите настройки на телевизораи да видим дали картината няма да се подобри..

 

Какво да не забравяме

Пазаруването по време на промоции винаги идва с неизбежна доза прибързаност.  Колкото и да ме подготвени за това, емоцията винаги я има. Тя може да се прояви и в последните мигове, когато вече сме избрали подходящия телевизор, намерили сме чудесна оферта след като сме сравнили цените на няколко места и искаме да го купим.

 

Точно в този момент може да забравим други важни неща. Например – дали онлайн магазинът е доверен и сме проверили дали има реални контакти и каква е политиката на доставка. Също така и какви са начините на плащане.

 

Важно е да не забравяме да проверим каква е гаранцията, кой поема отговорност за нейното изпълнение и др. Това важи и за покупка от физически магазин. Разбира се, има възможност и да се окажем недоволни от покупката и да искаме да я върнем. Трябва да проверим и тези условия.

 

Още от Digital: Какво трябва да имаме предвид при избора на продукт във физически магазин