Изборът на браузър за вашето мобилно устройство, независимо дали то работи с Android или iOS, също е толкова важен, колкото и този за вашия компютър. А за тези, които постоянно са в движение, този избор може да бъде дори още по-важен.

 

Разнообразието от възможности за избор на мобилен браузър е голямо и навярно ще имате нужда от някакви насоки когато правите своя избор. Благодарение на Make Use Of можем да научим за тези 5 лесни начина да изберете правилния за вас мобилен браузър.

Имате ли нужда от синхронизиране с компютъра?

Ако използвате само продукти на Apple, браузърът Safari е правилнияt избор за вас. Но хората, които обичат разнообразието и имат iPhone и Windows компютър или Android телефон и Mac, ще трябва да направят малко проучване. Въпреки че мобилните браузъри като Dolphin и Puffin предлагат големи възможности, те в момента са използваеми само на мобилни устройства. За това ще трябва да избирате между Firefox, Chrome и Opera Mini (Safari не е на разположение за Android). Всеки един от тези три широко използвани браузъри предлага настройка на безплатен акаунт и опции за синхронизиране. Така че, ако имате нужда от достъп до вашите отметки и други елементи, без значение къде се намирате, какъв компютър имате или кое устройство използвате, имайте това предвид, когато правите избора си за браузър.

Важна ли е сигурността за вас?

Ако сигурността е вашата основна грижа, то помислете за Ghostery Privacy Browser. Известен със своето поверително сърфиране, това приложение включва индивидуален контрол за проследяване, способност да изключите тракерите, с едно кликване може да изчистите бисквитките и кеша и да търсете с DuckDuckGo. Друга възможност за потребителите на Android е CM Security Browser.

 

За потребителите на iOS специалистите по сигурността препоръчват Onion Browser. Този Tor-захранван инструмент осигурява анонимно сърфиране, IP адрес клиринг, блокиране на бисквитки и блокиране на скриптове. 

Искате ли допълнителни функции?

Повечето браузъри имат стандартни функции, които се предлагат от повечето браузъри, така например Firefox, Chrome, Opera Mini и Safari предлагат работа с табове, лично сърфиране, запазване на линкове, опции за споделяне и история на посещаваните сайтове.

Dolphin е един от тези браузъри, които предлагат повече от това. Този браузър предлага функция за контрол и въвеждане на текст с жестове, освен това можете да изтеглите допълнителни теми от предвиден за целта или да създадете собствени, с които да персонализирате браузъра. Браузърът Puffin пък предлага възможност за персонализация на дисплея, заедно със свой собствен набор от незадължителни добавки. Opera Mini осигурява бърз достъп за сканиране на QR кодове от полето за URL и нощен режим. 

Важна ли е за вас естетиката?

За много хора, облика и лекотата на използване на техния браузър е от решаващо значение. Може би най-обикновен вид има  Safari и ако имате iOS устройство това трябва да е вашият избор. А ако имате Android устройство помислете за браузърът Puffin.

Ако сте по-загрижени за синхронизирането, отколкото за това как изглежда вашият браузър, Firefox или Chrome са вероятно най-добрите възможности. Но, ако наистина предпочитате цветове, тапети и теми, то Dolphin или Puffin е правилният браузър за вас. Ако се окажете някъде по средата, то опитайте Opera Mini.

Имате ли си вече любим браузър?

Често пъти изборът се свежда до основни, лични предпочитания. Ако вече сте експериментирали с различни браузъри или сте използвали само един, то може би вече имате свой любим браузър. Ако мобилния браузър който използвате в момента предоставя резултатите от които се нуждаете и опциите, които искате, то може би не е нужно да търсите повече. 

 

Вижте какви грешки да не допускаме при работа с браузър