Всички сме се сблъсквали с този проблем. Трябва да се съсредоточим върху работа за няколко часа, но смартфона ни не спира да вибрира от съобщения, имейли и известия от игрите, които играем. Има толкова много начини да се разсеем и нито един от тях не е продуктивен.

 

За щастие, ако желязната воля не е от Вашите качества, вече има приложение, което да Ви дойде на помощ. Нарича се Clear Lock и работата му е да блокира приложенията на Вашия смартфон, които Ви разсейват за определено от Вас време.

 

Това са шестте стъпки, които трябва да следвате, за да изтеглите и инсталирате това приложение:

 

1. Влезте в магазина за приложения на Android и изтеглете Clear Lock безплатно

 

2. Приложението ще иска разрешения за специални действия. Натиснете “Give permission” и след като сте в менюто за настройки на Android, плъзнете слайдера до приложението на „on”. Трябва да бъде зелено преди да се върнете към приложението. Clear Lock има нужда от това разрешение, за да знае кои приложения използвате и кои Ви разсейват.

 

3. Когато имате нужда да се съсредоточите върху работа или нещо друго, отворете Clear Lock.

 

4. Приложението върви със списък с приложения, които блокира. В тях са включени всички за получаване на бързи съобщения и социалните мрежи. Ако искате да добавите или махнете нещо от списъка, можете да го направите ръчно, от настройките.

 

5. След като сте настроили списъка с блокирани приложения, натиснете бутона „Play” (оранжев бутон в дъното на екрана). Clear Lock ще Ви попита за време, през което да работи, можете да изберете между 10 минути и три часа.

 

6. Сега вече смартфонът Ви няма да пречи на работата. Приложенията няма да се отварят, дори да опитате и всякакви модификации, свързани с тях също ще бъдат блокирани.

 

Бележка: Ако някога имате нужда да спрете Clear Lock преждевременно, единственият начин е чрез връщане към началните настройки на телефона (reset).