Windows 11 вече е факт и компанията разкри официално детайли за подобренията, които ни очакват в платформата. Реалните актуализации няма да стартират преди последното тримесечие на календарната година. Собствениците на устройства с Windows 10 и Windows 8 ще могат безплатно да ъпдейтнат към новата операционна система.

Microsoft са се погрижили да актуализират ключови компоненти от интерфейса, за да улеснят работата на потребителите. Допълнителни функционалности ще позволят да бъдете още по-креативни и да се забавлявате с любимите Xbox игри от Windows 11.

Интеграцията на Microsoft Teams също е отличителна характеристика на новата операционна система. Ако сте нетърпеливи да изпробвате новия софтуер е добре да знаете, че скоро ще има как да тествате Windows, съобщава DigitalTrends.

 

 

Компанията потвърди, че първата Preview версия на операционната система ще бъде достъпна до броени дни. На практика това е първата реална възможност потребителите да изтеглят и изпробват Windows 11. Има няколко специфични особености, на които да обърнете внимание.

Първото нещо е да бъдете член на Windows Insider Program, като се регистрирате с актуален Microsoft или Azure акаунт от insider.windows.com. Уверете се, че вашето устройство поддържа хардуерните изисквания на Windows 11. Можете да го направите със специализираното PC Health Check App приложение.

Най-важните изисквания са 64-битов процесор, 4GB RAM, 64GB вградена памет, HD дисплей с големина от поне 9 инча и DirextX12 с последния WWDM 2.0 драйвер.

 

Още от Digital: Koга ще започнат ъпдейтите към Windows 11