Ако имате навика да четете рецензиите за приложенията в Google Play Store, преди да ги инсталирате на устройствата си, навярно следната бележка ви е направило впечатление: „Приложението е страхотно, но най-новата актуализация го е провалила!“

 

Да, актуализациите на Android приложенията не винаги са добра новина за някои хора. Ако не сте доволни от актуализирането на любимото си приложение, можете лесно да се върнете обратно към старата му версия без проблем. От Hongkiat ни съветват как да направим това:

Защо актуализациите на приложенията могат да са проблемни?

Много проблеми могат да възникнат, когато приложенията се актуализират до по-нова версия, по-долу са някои от проблемите, които може да срещнете:
- Новата актуализация може да има много бъгове.

- Разработчиците обикновено поддържат приложенията си актуализирани към най-новата версия на Android. Така че, ако имате стара версия на Android, новият интерфейс и функциите на приложението, съвместими с новата версия на Android, могат да не работят при вас.

- Възможно е хардуерът на устройството ви да не е съвместим с актуализираната версия на приложението.

- Възможно е да не харесате новите функции и интерфейса.

- Вашата любима функция може да бъде премахната по някаква причина.

- Актуализираната версия може да поддържа реклами.

Как да инсталирате стари версии на Android приложения?

За съжаление, Google Play Store не предлага бутон, който лесно може да ви върне обратно към по-стара версия на приложението. В допълнение към това, Google гарантира, че всички приложения в Android телефона ви ще се актуализират автоматично. Така че можете да очаквате приложенията ви автоматично да се актуализират до най-новата версия, дори ако не ви хареса актуализацията.

 

Преди да получите старата версия на любимото си Android приложение, трябва да конфигурирате телефона си да инсталира приложения на трети страни и да се уверите, че няма да се актуализират отново. Ето какво трябва да направите, за да изтегляте и инсталирате приложения от произволен източник.

 

 

1. Отидете в настройките на телефона и изберете „Security“.

2. Превъртете надолу и включете плъзгача до „Unknown Sources“

3. Активирайте опцията

 

За да сте сигурни, че приложенията ви няма да се актуализират автоматично до най-новата версия, трябва да деактивирате автоматичните актуализации в Google Play Store. За целта в Google Play Store, докоснете иконата на менюто в горния ляв ъгъл на екрана и изберете „Settings“. След това докоснете опцията за автоматично актуализиране на приложения и изберете „Do not auto-update apps”. Сега приложенията ви няма да се актуализират автоматично, когато се появят нови актуализации, а ще бъдете подканени да позволите това да бъде направено. Трябва да отхвърлите актуализациите за приложения, които не искате да актуализирате.

Деинсталирайте автоматичния ъпдейт на приложенията

За да инсталирате по-стара версия на приложението, трябва да деинсталирате актуализираната версия. За съжаление, с това действие всички данни за приложението ви също ще бъдат изтрити. Така че преди да изтриете, уверете се, че данните ви са архивирани в облака. Повечето приложения автоматично архивират и възстановяват данни от облака, но можете да използвате услугата за архивиране на Google, за да гарантирате, че данните ви ще бъдат архивирани. Отворете Settings >Accounts> Google и се уверете, че синхронизирането на данните за приложенията е активирано. Ако данните за приложението ви са архивирани, деинсталирайте приложението както обикновено.

 

 

Изтеглете и инсталирайте APK файла на приложението

Трябва да изтеглите стара версия на APK файла на необходимото приложение от автентичен източник. За тази цел APKMirror е страхотен уеб сайт, който има данни за приложенията и старите им версии. Други подобни източници са UpToDown, APK4Fun и APKPure. За примера тук ще използваме APKMirror.

 

Отворете уеб сайта APKMirror и въведете името на приложението, което търсите в полето за търсене отгоре. Трябва да видите най-новата версия на приложението си като най-добър резултат.

 

Докоснете приложението и ще видите повече подробности за него. Превъртете надолу и ще видите секция „All versions“. В този раздел са изброени всички налични версии на приложението заедно с номера на версията и датата, на която е била пусната на пазара.

Потърсете версията, от която се нуждаете, и докоснете бутона „Download“ до нея. На следващата страница кликнете върху „Download APK“.

 

Вижте как да ограничим разсейващите нотификации в Android