Телевизорите са неизменна част от мрежата смарт джаджи, които използваме в домовете си. Гледането на съдържание от Netflix и други видео платформи е впечатляващо на големите им екрани. Android TV набира голяма популярност и улеснява потребителите с много умни функционалности, сред които и управлението с гласови команди.

Сърфирането в различните магазини за приложения на модерните телевизори, обаче понякога може да бъде не толкова удобно. Google предлагат интересно решение на проблема,с което ще можем да инсталираме софтуер за Android TV, директно от смартфоните. Това е много полезна интеграция, която ще изисква да свържете двете устройства в един акаунт.

 

 

Допълнителна опция в Google Play под бутона "Install" ще позволи да изберете телевизор от списъка, на когото да инсталирате приложение за Android, което ще ви спести ценно време, съобщава AndroidHeadlines. Навигирането на съдържанието в Google Play е много по-лесно от смартфоните, в сравнение с телевизора.

Компанията използва сходна функционалност и за инсталиране на софтуер на устройствата с Wear OS. Новата актуализация не е достъпна за всички, но ъпдейтите на Android TV и Google Play за всички съвместими устройства се очакват в следващите седмици.

 

Още от Digital: Какви ще са подобренията в смарт телевизорите с Android 12 TV