Най-добрият смартфон, който е създаван до момента. Тази титла, според редица класации принадлежи на новия Huawei P40 Pro, който вече се продава успешно в България и има сериозно количество фенове, които споделят положителните си впечатления от него.

Ние също споделихме нашите в поредица от подробни видео ревюта, които посветихме на новия флагман на китайският технологичен гигант. Директни линове към тях можете да намерите тук долу.

Световна премиера на Huawei P40 Pro - първи впечатления от флагман смартфона 

Тестваме камерата на Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro - Камера с изкуствен интелект и батерия с поддръжка на 40W бързо зареждане

Digital.bg посвети това видео на тези от вас, които вече са си купили някой от смартфоните от новата серия P40 или планират да си закупят и искат да си отговорят на някои логични въпроси, свързани с приложенията, софтуера и операционната система на P40. Тук ще ви покажем нагледно, какво представлява MoreApps приложението, което ще намерите в AppGallery магазина за приложения на Huawe и какви възможностите ни предоставя то.

Във видеото си ще използваме топ модела P40 Pro, но информацията която ще споделим с вас се отнася и за подгласниците му P40 Lite и P40 Lite E, както и за очаквания скоро сгъваем Huawei Mate Xs.
 


След като отворите кутията на новия си смартфон и го активирате, можете да прехвърлите цялата информация от старият си телефон върху новия представител на P40 серията на Huawei.

Лесно е - за целта ще ви е нужно приложението „Phone Clone“. Ако и старият ви смартфон е от марката Huawei, базово го имате сред приложенията си. Ако обаче е различен от Huawei, ще трябва да си го свалите безплатно.

 

 

При смартфони с Android операционна система, следващите стъпки са идентични с тези на Huawei смартфоните. Ако обаче е iPhone, с iOS операционна система то ще можете да клонирате директно контакти, снимки, видеа и друга информация, но не и приложени. 

 


Сега, след ъпдейт към последната версия на „Phone Clone“, сте готови за "Прехвърляне на информация от друго устройство". Изберете тази опция от менюто. Сега изберете вида на стария си смартфон, след което на дисплея на P40 ще се появи QR код, който трябва да сканирате с камерата на стария си смартфон, на който също е отворен „Phone Clone“. 

 

 

В зависимост от това колко информация имате на стария си смартфон, зависи и времето за клонирането му върху новия P40. Той вече е готов за употреба. В него имате всички свои контакти, снимки, пароли и други данни.

Автоматично са се клонирали и доста приложения. Не всички, защото както знаем, новите модели смартфони на Huawei са без Google Mobile Services (GMS).

 

 

Но това по никакъв начин не трябва да ви притеснява, дори напротив. Huawei е компания с огромен технологичен ресурс, което ѝ позволява да създаде AppGallery.

Благодарение на съдържанието в него, което не само е огромно, но и постоянно се допълва с ново съдържание, сега можем да инсталираме на тестовият ни P40 Pro, всички приложения от които имаме нужда. 

 

 

Ето кратко демо, в което ние инсталирахме някои от тези приложения, които смятаме, че почти всеки средностатистически собственик на смартфон би си инсталирал. 

 

Телекоми

Започваме с приложенията на телекомите, които по отделно или заедно използвате, защото както знаем смартфоните от P40 серията на Huawei са Dual SIM. 

My A1 / My Vivacom / My Telenor – те са си в AppGallery

 

 

Месинджъри

Също така ще заложим и на социалната комуникация чрез популярни месинджъри.

Viber / Snapchat – в AppGallery

 

Банкиране

Следващата стъпка е онлайн банкирането, което днес също е част от ежедневието ни. А ще напомним и че P40 смартфоните имат NFC и поддържат функция за безконтактно разплащане. 

BankOn Mobile мобилното банкиране на Експресбанк 

 

 

Потребителски услуги

И за финал ще ще инсталираме няколко приложения, които голяма част от потребителите използват в ежедневието си.

Happy Delivery Mobile / Grabo & Grabo Voucher Check / Mobile BG / OLX Bulgaria

 

MoreApps

Ако случайно това, което търсите не е налично AppGallery, можете да използвате MoreApps приложението, което ще намерите на същото място. Активирайки MoreApps, вие ще изберете държавата в която се намирате.

Това се прави с цел ваше улеснение, за да може приложението автоматично да ви предложи подходящи за вас регионални приложения. 

 

 

Банкиране

Знаем, че също както при телекомите, потребителите използват услугите и на различни банки, затова ще ви покажем как да си инсталирате още две популярни приложения.

Bulbank Mobile / My Fibank 

 

 

Социални мрежи

Смартфоните от P40 серията на Huawei са известни с идеалното качество на снимките, които правят камерите им. По тази причина, следващата група приложения, които ще инсталираме са на социалните мрежи.

Facebook / Instagram / TikTok 

 

Пощи

Знаем, че някои потребители използват електронни пощи с локални сървъри. По тази причина ще инсталираме и приложението на ABV. 

 

 

Забавление

Когато става дума за свободно време и за забаление, не можем да пропуснем да инсталираме и още две полезни приложения.

HBO Go / Netflix

 

 

Ако старият ви смартфон е бил Huawei, Google Maps се е инсталирал автоматично още с клонирането чрез „Phone Clone“. Ако сте с друг Android смартфон, при определени модели има шанс това да не се е случило, при iPhone пък вече знаем, че със сигурност не. В този случай, Google Maps може да се свали безплатно от MoreApps.   

В заключение можем да кажем, че всичките приложения, които инсталирахме през MoreApps върху Huawei P40 Pro се стартират и поддържат без каквито и да е проблеми.