Google спазиха обещанието си и представиха официално първата бета версия на Android Q, която вече се тества от разработчиците. Плановете на компанията предвиждат общо шест прeдварителни версии преди да са готови с финалния вид на операционната система. Следващите три бета актуализации ще станат факт през април, май и юни. Google планират още два ъпдейта преди официалната премиера на Android Q, която ще е достъпна за потребителите през третото тримесечие.

 

 

Първата бета версия има за цел да позволи на разработчиците да започнат да тестват мобилните приложения в Android Q. Именно заради това все още не са предвидени сериозни промени в интерфейса, което ще се случи във финалните етапи на разработка. Ако сте нетърпеливи можете още сега да тествате Аndroid Q Beta, но е необходимо да имате смартфон от бранда Pixel. В това число влизат Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2 и Pixel 2 XL, както и оригиналния Pixel, съобщава TheVerge.

 

Добър съвет е да направите резервно копие на информацията си като SMS съобщения, снимки, история на обажданията, приложения и други мултимедийни файлове. Следващата стъпка е да се присъедините към бета програмата на Android, за да можете да имате достъп до новите версии на платформата. което можете да направите от този линк. Регистрацията изисква единствено активен Gmail акаунт, както и да изберете на кое от съвместимите устройства да бъде изтеглена бета версията на Android Q.

 

Oще от Digital: Какво име ще избере Google за Android Q