Wear OS е новото име и идентичност на Android Wear, но замисълът остава същият. Потребителите могат да добавят нови функции и възможности към умните си часовници с помощта на приложения. Откриването на такива приложения обаче може да е малко трудно. AndroidPIT показва какв по-лесно да откриваме приложения за Wear OS.

 

Как да инсталираме приложение през смартфона

Това е най-лесният начин, като за целта е нужен телефон с Android и достъп до Google Play Store.

 

След това трябва да натиснем скецията с категории и да изберем категорията Wear OS by Google от дългия списък. Ще се покажат всички съвместими приложения, които можем да разгледаме и да изберем тези, които искаме да инсталираме.  Инсталирането става директно на умния часовник, като на него ще се появи известни с инструкции.

 

 

Как да инсталираме приложения директно от умния часовник

Часовниците, които използват Wear OS, имат възможност за директен достъп до Google Play Store, без да е нужно да се използва свързаният смартфон. Заради по-малкия дисплеи и особеностите на платформата обаче, това може да е малко по-трудно за ориентиране.

 

Първо, трябва да отворим списъка с инсталирани на часовника приложения. В зависимост от модела, това става по различен начин, но обикновено трябва да се натисне някой от физическите бутони на устройството. След това се избира Google Play Store.

 

 

Ще се покаже списък с всички налични за часовника приложения. Да се разгледат техните описания и възможности обаче е малко по-трудно заради ограниченото пространство на дисплея. Затова е препоръчнително да се използва смартфон, където разглеждането и избирането на приложенията ще става доста по-лесно и удобно.

 

Още от Digital: Google Play вече ще ни подканва да изтриваме мобилните приложения, които не използваме