Android ви дава голямо разнообразие от опции за персонализиране на телефона ви, а възможността за промяна на мелодията е една от най-приятните. Както може би очаквате, имате много опции за промяна на различните мелодии и тонове на телефона от опциите по подразбиране. Но може да използвате и ваша любима песен като мелодия, както и да приложите персонализирани мелодии за конкретни контакти.

 

От информацията на Make Use Of разбираме как може да инсталираме и персонализираме мелодии на Android телефон.

 

Как да създадете мелодии с помощта на вашия компютър

Този метод е подходящ за тези, които имат богата музикална колекция на компютъра си. За да конвертирате някое музикално парче в мелодия за телефона ви, преминете през следните стъпки.

1. Изтеглете безплатния инструмент Audacity.

 

2. Инсталирайте библиотеката LAME MP3 encoder, която ще ви позволи да експортирате файлове от Audacity в MP3 формат.

 

3. Стартирайте Audacity и отворете изходния файл, като отидете в File> Open. Можете също да плъзгате и пускате песен в Audacity, ако предпочитате.

 

4. Използвайте мишката, за да маркирате частта от песента, която искате като своя мелодия, и натиснете Ctrl + C, за да я копирате. Можете да кликнете върху бутона Play, за да я прослушате.

 

 

5. Натиснете „Shift + C“ или кликнете върху „X“ в горния ляв ъгъл на текущата песен, за да го затворите.

 

6. Поставете избраната част от музикалния файл в нова песен с „Ctrl + V“.

 

7. Ако желаете, можете да използвате менюто „Effect“, за да направите допълнителни промени в аудиото. Използвайте опцията „Amplify“, за да увеличите силата на звука, или „Fade In/Out“, за да усъвършенствате стартирането.

 

 

8. Когато приключите, запишете файла на компютъра с File > Export > Export as MP3. Дайте му име и сте готови да го прехвърлите на телефона си.

Как да прехвърляте мелодии към вашия телефон

Ако компютърът ви поддържа Bluetooth, лесно може да прехвърлите файлове по този начин. Първо обаче трябва да свържете вашия компютър и телефон с Bluetooth. След като това стане, преминете през следните стъпки:

 

1. На вашия компютър кликнете с десния бутон върху файла на мелодията, който сте създали по-рано. Изберете Send to > Bluetooth Device и изберете вашия телефон.

 

 

2. Докоснете Accept на вашия телефон за входящия файл.

 

3. Файлът ще бъде запазен в хранилището на телефона ви в папка, наречена bluetooth.

Ако предпочитате, можете също да прехвърлите файла на телефона си с помощта на USB кабел или чрез един от многото други методи за прехвърляне на файлове. Независимо от това как прехвърляте аудио файловете, ще трябва да ги поставите в правилната папка на телефона си. Това изисква Android приложение за управление на файловете, като FX File Explorer. Намерете аудио файловете, които сте прехвърлили и ги преместете в папката „Ringtones“ или „Notifications“.

 

Как да намирате и редактирате мелодии на телефона си

Ако не искате да създавате собствени мелодии, може да използвате някоя опция на готово, благодарение на приложението Zedge. То ви позволява бързо да изтегляте мелодии от филми, видео игри и др. За да намерите нови мелодии след изтегляне и отваряне на Zedge, преминете през тези стъпки:

 

1. Докоснете иконата на три хоризонтални линии в горния ляв ъгъл.

 

2. Изберете „Ringtones“ или „Notifications“ въз основа на това, което търсите.

 

3. Намерете нещо, което ви харесва. Може да използвате и иконата „Search“.

 

4. След това докоснете иконата „Set“ в долната част, за да настроите мелодията като Alarm, Notification, Contact Ringtone или Ringtone.

 

 

5. Ако искате да запазите мелодия за по-късно, докоснете бутона за меню с три точки в горния десен ъгъл на страницата на мелодия. След това изберете „Download“, за да я поставите в папката Zedge в паметта на телефона. Можете да я преместите в съответните папки по-късно.

 

За да редактирате мелодии на телефона си може да използвате приложение като Ringtone Maker.

Как да промените вашия тон на звънене

 

1. Отидете в „Settings“ и докоснете „Sound“ (на вашия телефон може да е „Sound and Display“ или „Personalization“).

 

2. Докоснете „Phone Ringtone“, „Default notification sound“ или „Default alarm sound“ в зависимост от това какво да променяте. Това ще ви отведе до страница, съдържаща списък с предварително инсталирани тонове, както и тези, които сте добавили.

 

3. Докоснете тон на звънене, за да го чуете. Избраният тон на звънене ще се покаже в син цвят.

 

4. Когато решите кой искате, докоснете „Back“. В зависимост от телефона ви, може да се наложи преди това да докоснете „Save“.

 

5. Трябва да видите текста под „Phone ringtone“ (или избраната от вас категория) да отразява новия ви тон.

 

Как да зададете персонализирана мелодия за контакт

Можете също така да зададете конкретен тон на звънене на даден контакт. Когато този конкретен контакт се обади, ще го познаете само по тона на звънене на телефона ви.

 

1. Отворете приложението Contacts (или People).

 

2. Изберете контакта, за който искате да използвате персонализиран тон на звънене.

 

3. Докоснете иконата за меню в горния десен ъгъл и изберете опцията „Set Ringtone“.

 

4. Изберете тон за свънене.

 

 

Вижте най-добрите приложения за изтегляне на мелодии за смартфон