Китайският производител експериментира с разнообразни идеи как да предложи най-доброто на своите потребители. Huawei вече са готови със собствена алтернатива на Google Play, която се казва AppGallery. Бъдещите им устройства също така ще използват дигиталните услуги HMS, които работят по същия начин, както Google Mobile Services. Сега разбираме, че компанията е готова с решение на проблема свързан с инсталацията на популярни приложения като Facebook, Messenger и другите приложения на Google на смартфоните, които предлагат на пазара.

 

За да го направите е необходимо първо да изтеглите Huawei AppSearch приложението на своите устройства. След като го дръпнете ще можете да търсите в разнообразен каталог, който включва Google Chrome, YouTube, WhatsApp, Instagram и др., съобщава GizChina. Всъщност компанията няма как да предостави на своите клиенти директен достъп до приложенията, тъй като ще наруши санкциите Вместо това Huawei използват линкове към алтернативни източници, които в случая са популярни сайтове за свободно инсталиране на APK файлове.

 

 

Така потребителите са пренасочвани към външни източници, които предлагат съответното заглавие. Сред тях са популярни сайтове като APKPure, APKMonk, Amazon AppStore и др. Не е необходимо да правите допълнителна регистрация, за да се възползвате от тази възможност. В момента това е временно решение, докато Huawei успеят дългосрочно да се справят с този проблем. Aко сте собственик на смартфон на Huawei това е един от най-бързите и лесни начини да инсталирате най-популярните мобилни приложения на своето устройства, въпреки санкциите срещу компанията.

 

Още от Digital: Google продължава да предоставя ъпдейти за по-старите устройства на Huawei