Google вече представиха олекотена версия на популярната видео услуга, която е създадена за случаите, когато нямате добра връзка към интернет. YouTube Go е интересно решение на този проблем и позволява да изтегляте клипове с различна резолюция и дори да ги изпращате на своите приятели, чрез Bluetooth. Приложението предлага и възможност да дръпнете предварително дадено видео, което след това да си пуснете на смартфона, когато сте офлайн.

 

 

YouTube Go е оптимизирано да работи дори при най-бавните връзки към интернет и изисква Android 4.1 Jelly Bean или по-висока версия на платформата. Основният проблем на приложението, обаче е свързан с това, че все още не е достъпно във всички страни. Ако искате да работите с него все пак има начин как да преодолеете ограничението и да го инсталирате на своето устройство, независимо къде се намирате. Ето как да го направите, според AndroidPit.

 

 

1. За да преодолеете регионалното ограничение трябва да позволите на смартфона да инсталира приложения от непознати източници.

2. Активирането на тази функция става като отворите "Settings>Security>Unknown Resources".

3. След като дадете това разрешение е нужно да дръпнете APK файл на приложението от този линк

4. Oткрийте файла в своята Download папка, отворете го и изчакайте да завърши инсталацията.

 

Вижте Google разработва смартфон, който е оптимизиран за гледане на съдържание в YouTube