Аndroid x86 е името на интересен проект, който позволява да инсталирате Android Nougat на своя компютър. По този начин бихте могли да се забавлявате на големите им дисплеи с любимите си игри и приложения за смартфони. Аndroid x86 е софтуер съвместим с всички х86-базирани компютри, включително и устройствата с macOS. Създателите на програмата твърдят, че са се постарали да има минимални промени в потребителския интерфейс и вече са готови с първата стабилна версия на Android 7.1 Nougat OS.

 

 

Потребителите разполагат с възможността да инсталират софтуера директно на своя компютър или да използват предпочитана от тях виртуална машина, предаде AndroidPolice. Всъщност това е третата версия на софтуера, която работи оптимално и отстранява редица проблеми известни от предходните две поколения на софтуера. Ако използвате виртуална машина, като VirtualBox вероятно ще е по-добре да деактивирате интеграцията за мишката, тъй като така по-лесно ще навигирате в менютата.

 

 

Moжете да разберете повече детайли за този интересен проект на този линк, където са и инсталационните файлове. Android x86 е софтуер, който е съвместим, както с 32-битови, така и с 64-битови хардуерни конфигурации. Разработчиците дори имат амбиции да представят версии за Android 8.0 Oreo, но ще са им необходими месеци преди да са готови с подобен продукт. В момента има различни начини как да инсталирате Android на своя компютър, като Android x86 e eдно от най-добрите решения за тази цел.

 

Вижте какво искат да видят потребителите в Android P