Днешните обстоятелства са такива, че не можете да се срещнете с приятелите си и да изиграете някоя настолна игра. За щастие има онлайн вариант, чрез който можете да направите това.
MakeUseOf ни показват няколко различни начина да ираете настолни игри онлайн с приятели. Това означава, че ще можете да останете вкъщи и да се насладите на различни интересни игри.
За да направите това нещо първо вие и вашите приятели трябва да изберете чат платформа, в която да играете. В някои от тях дори имате възможност да играете по време на видео разговор. Ето и някои от платформите, които подържат настолни онлайн игри.

 


Skype

Чат приложението, собственост на Microsoft ви позволява да провеждате HD видеоразговори с до 50 души. Програмата е безплатна за повечето известни операционни системи, което я прави достатъчно универсална за употреба.

Facebook Messenger

Тук също можете да направите голяма група от хора, с които да играете. Само имайте предвид при видео разговор, че само 6 души ще се появят на вашия екран. Приложението е достъпно отново за всички познати устройства.

Google Duo

С това приложение можете да провеждате видео разговори с до 12 души. Всичко, което ви е необходимо е вие и вашите приятели да имате Google акаунт. Приложението е достъпно за Android и iOS.

Discord

Това е платформа за гласов чат за онлайн игри, но можете да я използвате и за видео чат. Настройте Discord сървър и съберете група до 10 играчи и можете да започнете забавата.

 


А ето и някои заглавия, които можете да пробвате по време на вашата виртуална среща. Това са Ticket to Ride, която е класическа настолна игра. Тя ви предизвиква да свържете градове и да стигнете до вашата дестинация преди всички останали играчи.
Twilight Struggle, в която можете да изберете дали да играете със САЩ или СССР по време на Студената война.
Terraforming Mars, която е състезание, в което трябва да превърнете планетата Марс в обикновен дом за хората.
Разбира се можете и да играете игри като шах и табла за хората, които обичат класическия стил на игрите.

Още от Digital: Най-добрите футболни игри за Android и iOS